Beogradski Čukarički u okviru 28. kola Mozzart Bet Super lige Srbije gostuje u Nišu gde će odmeriti snage sa ekipom Radničkog.

Šef stručnog štaba ’’brđana’’ Dušan Kerkez ističe da Nišlije ne postižu rezultate u skladu sa kvalitetom igrača i renomeom kluba, a nada se rušenju negativne tradicije na gostovanjima na Čairu:

’’Te 2003. godine, kad je Čukarički poslednji put slavio u Nišu, već sam bio član Leotara, sa kojim sam osvojio titulu. Iskreno, čudno mi zvuči podatak da je moj sadašnji klub bez pobede na „Čairu“ toliko dugo, ali te stvari se jednostavno dešavaju. Radnički je veliki klub, poslednjih godina se vratio u vrh srpskog fudbala, gde on prirodno i pripada, igrao je i Evropu. Možda im je ova sezona malo slabija, turbulentnija, ali to ne menja moj stav o niškom timu. Ta ekipa je pravljena za Evropu, da uđe u plej-of. Podigli su se u poslednje vreme, slavili su važnu pobedu u Subotici, verujem da će igrati sve bolje. Bez dileme, očekuje nas teška i zanimljiva utakmica, gde i oni imaju svoj cilj, kao i mi. Uostalom, svaki meč do kraja u Super ligi će biti izuzetno zanimljiv. Lično, na tradiciju ne obraćam mnogo pažnje. Koncentrišemo se na naš kvalitet, uz respekt Radničkom. Imaju novog trenera, koji je radio i u Čukaričkom, poznaje vrlo dobro i način funkcionisanja i igrače moje ekipe. Želimo da odigramo dobar meč i da se vratimo sa pozitivnim rezultatom u Beograd. Ne kalkulišemo, bitno je jedino da sakupimo što više bodova. Sa koje god pozicije da uđemo u doigravanje, igraće se do kraja i biće neizvesno i teško. Ponavljam, razmišljamo samo o svakom sledećem meču i o tome da osvojimo što više bodova. Raspored će svakako biti težak, sve ekipe koje će igrati u plej-ofu biće vrlo kvalitetne. Sigurno je i Nišlijama odgovarala pauza. Povratili su samopouzdanje, svesni smo da imaju izuzetno kvalitetne pojedince, iako nikoga ne bih želeo da izdvajam. Verujem da će meč biti zanimljiv, do devedesetog, devedeset i petog minuta. Ovakve mečeve prelome i neki dueli, agresivnost, kad uđete jako u utakmicu možete da očekujete i nešto povoljno.’’

Meč 28. kola Mozzart Bet Super lige Srbije između Radničkog iz Niša i Čukaričkog igra se u nedelju 02. aprila 2023. godine, sa početkom u 18:00 časova.

FOTO: FK Čukarički