Derbi meč 28. kola Mozzart Bet Super lige Srbije igra se u Novom Sadu gde domaća Vojvodina dočekuje goste iz Beograda, ekipu Partizana. Dueli ovih rivala uvek su bili izuzetno kvalitetni i zanimljivi, pa nema razloga da tako ne bude i ovoga puta.

Domaći tim je tokom aktuelne sezone zabeležio dvanaest pobeda, uz jedanaest remija i četiri poraza, pa sa 47 bodova na svom kontu trenutno zauzima 5. mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti podelili bodove sa ekipom Javor Matisa, a meč je završen rezultatom 1:1. Gosti su tokom aktuelne sezone zabeležili šesnaest pobeda, uz šest remija i pet poraza, pa sa 54 boda na svom kontu trenutno zauzimaju 3. mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao domaćini poraženi u duelu sa ekipom Radnika, a meč je završen rezultatom 1:2.

Dva tima su se već sastajala tokom aktuelne sezone, a meč odigran tokom jesenjeg dela šampionata Beograđani su rešili u svoju korist rezultatom 4:1 (2:0). Strelci u redovima crno-belih bili su Bibars Natcho (2), Aleksandar Filipović i Samed Baždar, dok je jedini pogodak za novosadski tim postigao Uroš Nikolić.

Šef stručnog štaba domaćeg tima Radoslav Batak očekuje pobedu, bez obzira na svest da je protivnik izuzetno kvalitetan i da je tradicija na strani crno-belih:

’’Pred nama je jedan derbi, pred našom publikom. Znamo ko nam dolazi u goste, i ne treba mnogo trošiti reči o ekipi Partizana koja je prezimila u Evropi i imala jako dobre utakmice u Ligi konferencija. U prvenstvu su imali određeni pad, međutim, u svakoj od tih utakmica su stvarali šanse po gol protivnika. Imaju individualni kvalitet u fazi napada i tu ne smemo da im ostavljamo mnogo prostora i želimo da ih držimo daleko od gola. Mi smo se dobro pripremali tokom ove dve nedelje, u sklopu priprema odigrali smo i tu jednu prijateljsku utakmicu. Nakon povrede, vratio se ove nedelje i Nemanja Nikolić koji je jako bitan za našu igru i videćemo za koliko minuta će biti spreman. Nažalost, Uroš Vitas, koji je jedan od lidera ekipe, nije uspeo da se oporavi, ali je dobra vest da će od danas biti na treninzima sa ekipom. Takođe, imali smo nezgodu jer se i Bjeković povredio na treningu, međutim svi ostali su spremni i shvataju značaj utakmice. Svi, na čelu sa mnom daćemo sve od sebe da pobedimo, iako znamo da neće biti lako, jer nikad nije ni bilo lako. Svaku ekipu moramo da respektujemo i da ne dozvolimo nijedan trenutak opuštanja. Treba da uđemo dobro u utakmicu, kao protiv Čukaričkog, da nametnemo naš ritam i naš tempo i da većina stvari zavisi od nas. Mi možemo da prihvatimo ulogu favorita samo zbog toga što igramo kod kuće i što su naši ciljevi najveći mogući. Ispred sebe imamo jedan Partizan, ali on je još samo jedan rival ispred nas koga želimo da pobedimo. Negativna tradicija protiv Partizana nas sigurno dodatno motiviše, a i opterećuje, baš kao i protiv Čukaričkog, ali takve utakmice donose neki sportski pritisak koji prestaje kada utakmica počne.’’

Šef stručnog štaba gostujućeg tima Igor Duljaj ističe da je za njegove igrače možda i olakšavajuća okolnost to što igraju u gostima, kao i da će svaka naredna utakmica za njih biti finale:

’’Vojvodina ima energičnog trenera, organizovana su ekipa i dosta su agresivni. Imaju dosta kvalitetnih pojedinaca koji u svakom trenutku mogu da reše utakmicu. Igraju visok presing i dosta su agresivni, imaće veliku podršku domaćih navijača. Bez obzira što imaju dobre pojedince moramo da mislimo kako ćemo mi da izgledamo na toj utakmici. Ponavljam da iz ove naše teške situacije mogu da nas izvuku samo povoljni rezultati. Svi koji igraju protiv Partizana imaju veći motiv, što je i normalno. Svi igrači koji su imali reprezentativne obaveze su se vratili, osim Fusenija Dijabatea. On se još nije vratio posle reprezentativnih obaveza. Ako me pitate gde je, zasad nemam nikakvu informaciju. Pretpostavljam da postoji neki pritisak kod naših igrača kada igraju kod kuće, ali to je sastavni deo fudbala. Možda će im biti lakše što igraju u Novom Sadu. Ja uvek volim kada igramo na našem stadionu, bez obzira na broj navijača, jer to je naša kuća. Gde god igraju fudbaleri moraju da se osećaju komforno i ne sme da bude straha. Svaka naredna utakmica je za nas najvažnija, a to je u ovom trenutku duel sa Vojvodinom u Novom Sadu. U ovom trenutku za nas će svaka utakmica da bude finale.’’

Derbi susret 28. kola Mozzart Bet Super lige Srbije između Vojvodine i Partizana igra se u subotu 01. aprila 2023. godine, sa početkom u 20:05 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na programu TV Arena sport 1 Premium.

FOTO: FK Partizan