Derbi meč 27. kola Mozzart Bet Super lige Srbije igra se u Beogradu gde ekipa Čukaričkog dočekuje gradskog rivala, ekipu Voždovca. Biće to duel kvalitetnih timova koji se bore za visok plasman, pa treba očekivati odličnu utakmicu.

Domaći tim je tokom aktuelne sezone zabeležio petnaest pobeda, uz pet remija i šest poraza, pa sa 50 bodova na svom kontu trenutno zauzima 4. mesto na tabeli. U prethodnom kolu ’’brđani’’ su kao gosti poraženi u duelu sa ekipom Vojvodine, a meč je završen rezultatom 3:2. Gosti su tokom aktuelne sezone zabeležili jedanaest pobeda, uz šest remija i devet poraza, pa sa 39 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 7. mesto na tabeli. U prethodnom kolu ’’zmajevi’’ su kao gosti savladali ekipu Radničkog iz Niša, a meč je završen rezultatom 2:3.

Dva tima su se već sastajala tokom aktuelne sezone, a jesenji duel odigran na Dušanovcu u potpunosti je pripao ekipi Čukaričkog. Ekipa Dušana Kerkeza slavila je tada ubedljivo, rezultatom 0:3 (0:2). Strelci za ’’brđane’’ tom prilikom su bili Đorđe Ivanović u 26. minutu, zatim Bojan Kovačević u 38. minutu i Ibrahima Ndiaje u 74. minutu susreta.

Prvotimac ’’brđana’’ Marko Gajić očekuje težak duel protiv kluba čiji je bio kapiten, pre svega zbog kvalitetnih pojedinaca u redovima ’’zmajeva’’:

’’Igrao sam već jednom protiv Voždovca, dok sam bio član kragujevačkog Radničkog, i zaista je osećaj bio čudan. Dugo sam vremena proveo u Voždovcu, stekao sam afirmaciju u tom klubu za koji me vežu posebne emocije. Poznajem i dosta igrača, iako se ekipa prilično promenila iz vremena od kako sam bio tamo. Kao i Čukarički, i Voždovac je klub za primer. Imaju odlične uslove za rad, ljudi u klubu zaslužuju sve pohvale. Bio sam i kapiten Voždovca, zaista imam veliki respekt prema njima. Imaju izuzetno kvalitetan tim, pretežno sa mladim igračima, kao i sistem koji odlično funkcioniše već pet-šest godina. Uvek je okosnica tima tu, dopunjena novim kvalitetnim igračima. Nije čudo što Voždovac ima toliko bodova, sasvim zasluženo su na mestu koje vodi u plej-of, što po svim parametrima ovom klubu i pripada. Ističu se Krunić, Ajdinović, Pantović, Ivezić. Dosta toga u njihovoj igri se vrti oko Pantovića, od njega sve kreće. Takođe, Krunić je izuzetan golman, nekoliko puta ih je sačuvao ove sezone, brani fenomenalno, ima ’’odličnu nogu’’. Kad se borite za plasman u vrhu tabele, pritisak je normalna stvar. U trci za mesta koja vode u Evropu morate da pobeđujete u serijama, a to u Super ligi nije lako. Voždovac će biti daleko rasterećeniji, igraće u plej-ofu, neće nam biti lako u nedelju uveče.’’

Šef stručnog štaba ’’zmajeva’’ Nikola Puača ističe kvalitete rivala, ali veruje da su njegovi igrači sposobni da iz predstojećeg susreta izađu kao pobednici:

’’Rezultat koji smo ostvarili u prethodnom kolu nam dosta znači, ali nikako ne sme da nas zadovolji, već očekujem da nam bude podstrek za utakmice koje su pred nama. Sama priprema za predstojeći meč na Banovom brdu ide u dobrom pravcu, atmosfera je odlična, kao što je uvek kad smo mi u pitanju. Zadovoljstvo je veće zbog toga što su neki igrači koji su bili povređeni počeli sa treninzima i na sve njih možemo da računamo. Utakmica u Nišu ostaće sigurno najviše u sećanju Harisu i Vukašinu, koji su uspeli da postignu prve golove u dresu našeg kluba. Vukašinu je ta utakmica bila i debitantska, a obojica su odlično iskoristili priliku koju su dobili na tom meču. Nekolicina igrača je došla zimus u naš klub i pokazali su da su sposobni da se adaptiraju na sve ono što se očekuje od njih, koriste šanse koje im se ukazuju i verujem da će u budućnosti biti još bolji. Ekipa Čukaričkog je jedna od najboljih u našem prvenstvu. Redovan su predstavnik naše zemlje u evropskim takmičenjima i već dugi niz godina su u samom vrhu Super lige Srbije. I ove sezone njihov igrački kadar je za svako poštovanje i zbog toga očekujem vrlo interesantan meč. I pored svih njihovih kvaliteta verujem da smo sposobni da na kraju meča mi budemo pobednici. Rastemo iz dana u dan, ambiciozni smo i motivisani da pokažemo koliko vredimo i ova utakmica nam je odlična prilika za to.’’

Derbi susret 27. kola Mozzart Bet Super lige Srbije između Čukaričkog i Voždovca igra se u nedelju 19. marta 2023. godine, sa početkom u 19:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na programu TV Arena sport 10.

FOTO: FK Voždovac