Fudbaler Radničkog 1923 će od kompanije Mozzart dobiti i 50.000 dinara da uruči kao pomoć u humanitarne svrhe, kome god on bude smatrao da treba.

Kao u epskoj narodnoj pesmi, čekalo se da se pojavi pravi junak koji će skinuti “vradžbinu” bačenu na kragujevački Radnički. Sedam kola klub sa “Čika Dače” nije znao za pobedu u Mozzart Bet Super ligi i snovi o plasmanu u plej-of počeli su polako da blede.

A, onda se pojavio Vasilije Đurić. Zimska akvizicija Kragujevčana. Momak rođen u Subotici je preko Metalca i Gornjeg Milanovca došao u Radnički. Čekalo se da zablista vezista plemenitog kova i njegovih “pet minuta” je najzad došlo u prethodnom kolu.

Napredak se loše proveo. Našao se na pogrešnom mestu u pogrešno vreme, kada je “pukao čir” u igri Radničkog i pokuljalo iz njega sve ono što se taložilo prethodnih nedelja, ali nikako nije moglo da dođe do izražaja. Na krilima Vasilija Đurića, koji je bio dvostruki strelac, Kragujevčani su došli do dugo čekane pobede i ponovo su na poziciji broj osam koja vodi u plej-of.

Đurić je postigao dva efektna gola, kod prvog mu je, istina, malo pomogao i do sada pouzdani golman Petrić, a drugi je bio prava majstorija, vredna TV špica – maštovito, lukavo, odmereno, precizno.

Mogao je Vasilije i do het-trika, imao je veliku priliku da dođe i do veće ocene od osmice, ali možda je sačuvao municiju za neke naredne izazove, kada će njegovi golovi biti jednako vredni Radničkom.

Prvi put ove sezone nagrada za najboljeg igrača kola ide u Kragujevac.

Izvor: Mozzart Sport