Pripreme za novu sezonu započeo je i novi superligaš, fudbalski klub Mačva, a već prvog dana je nakon prozivke igrača održan i prvi trening.

Nakon zasluženog slavlja zbog plasmana u Super ligu Srbije i dvonedeljne pauze ponovo je radno na stadionu fudbalskog kluba Mačva. Šef stručnog štaba Dragan Aničić okupio je na prozivci igrače i stručni štab koje čekaju naporne pripreme za sezonu 2017/18. Ekipa će imati težak zadatak da u oštroj konkurenciji zadrži teško izboren status člana elitnog ranga i pokaže sav svoj potencijal.

Predsednik kluba i dobro poznato ime u našem fudbalu, Ivica Kralj, obratio se stručnom štabu i igračima, kao i predstavnicia medija. On je tom prilikom istakao da klub u novu sezonu ulazi sa velikim ambicijama i da se očekuju i velike promene u igračkom kadru:

’’Ovu kraću pauzu igrači su iskoristili da se malo odmore, danas smo svi na okupu ponovo. Vidite i sami da su u toku unutrašnji radovi na stadionu, ali cilj je da budu završeni za petnaestak dana, tako da ćemo do tada improvizovati u ovakvom prostoru. Kada je reč o igračkom kadru, tu je ekipa koja je i ostvarila ovaj istorijski uspeh za klub i grad, a u narednih nekoliko dana biće novih imena, igrači će i odlaziti i dolaziti novi, kao što je to slučaj u svakom prelaznom roku. Ulazimo u nastavak ambiciozno, kao i uvek, i trudićemo se da napravimo dobar rezultat.’’


FOTO: fkmacva.com

Šef stručnog štaba novog superligaša, Dragan Aničić, u svom obraćanju je istakao da igrače od prvog dana čeka izuzetno naporan rad:

’’Prošle godine u ovo vreme verovatno niko nije verovao da će Šabac biti u Super ligi, sada ćemo da probamo da uradimo opet nešto u šta mnogo ljudi ne veruje. Neću da otkrivam još uvek naše ciljeve i da dajem neka obećanja, ali mislim da ćemo dati sve od sebe već od prvog dana. Deset dana smo ovde u Šapcu, a zatim odlazimo na pripreme na Zlatibor. Videćemo da li ćemo uspeti da pronađemo klubove sa kojima bi odigrali pripremne utakmice, jer nema ekipa još uvek koje su počele ovako rano sa pripremama. Za sada nije bilo ni odlazaka ni dolazaka novih igrača, biće i toga narednih dana. Naravno da smo u pregovorima sa nekim igračima, ali još uvek nećemo da iznosimo imena u javnost, dok sve ne bude sigurno.’’


FOTO: fkmacva.com

Stručni štab crveno-crnih pojačan je dolaskom Zorana Stojanovića, koji je bio trener mlađih kategorija u FK Brodarac i pomoćni trener u FK Napredak iz Kruševca.

Najbolji strelac Šapčana, Bojan Matić, istakao je da igrači Mačve sa mnogo optimizma i motiva ulaze u pripremni proces i novu sezonu:

’’Odmorili smo se nekih petnaestak dana, danas počinjemo sa treninzima, a očekuje nas mnogo rada. Svako od nas u sve ovo ulazi sa velikim motivom i uzbuđenjem, jer će uskoro i u Šapcu da se gleda superligaški fudbal.’’