Kragujevački Radnički 1923 u okviru 26. kola Mozzart Bet Super lige Srbije na svom stadionu dočekuje goste iz Kruševca, ekipu Napretka.

Šef stručnog štaba domaćeg tima Dejan Joksimović veruje da će njegovi igrači baš u susretu sa ’’čarapanima’’ prekinuti rezultatsku krizu:

’’Iskreno, ja zaista nemam toliko toga da zamerim mojim igračima kada je reč o njihovom zalaganju, kako na treninzima, tako i na utakmicama. Evidentno je da te dobre igre koje pružamo u kontinuitetu nisu adekvatno ispraćene u tom nekom rezultatskom smislu. I pored toga ne gubimo nadu, svesni smo da će se kolo sreće kad-tad okrenuti i da će te dobre partije početi da nam se isplaćuju. Naravno da svi mi u klubu utakmicu protiv Napretka vidimo kao idealnu priliku da prevaziđemo ovaj period rezultatske krize. Ja sam se iskreno nadao da će se to dogoditi i u nekim prethodnim utakmicama, s obzirom na kvalitet naših igara, ali nije bilo tako. Mislim da je sada došao pravi trenutak da napravimo taj rezultatski zaokret i stanemo na put daljem rasipanju bodova. Sigurno da bi pobeda u subotu dosta značila i samim igračima, koji bi na taj način skinuli ogroman psihološki teret sa svojih leđa i stekli dodatno samopouzdanje za nastavak sezone. Očekuje nas još jedna prilično zahtevna utakmice protiv veoma kvalitetne ekipe Napretka, koja je nakon ’’šok terapije’’ i promene trenera ušla u seriju dobrih rezultata. Radi se o ekipi koja je pre svega dosta dobro organizovana u fazi defanzive, dok u ofanzivi igraju direktno, pokušavajući da iskoriste individualne kvalitete svojih najisturenijih igrača. Kao i u prethodnim utakmicama trudićemo se da kroz kontrolu poseda lopte dođemo do situacija iz kojih bismo mogli ozbiljnije da ugrozimo gol protivnika. Činjenica je da smo trenutno u veoma teškoj situaciji, zbog čega nam je sada, više nego ikada, potrebna podrška naših navijača, kojima ovim putem čestitam 34. rođendan. Sigurno da je to motiv više za nas da u subotu pružimo svoj maksimum na terenu kako bismo pobedom ulepšali rođendansko slavlje našim najvernijim navijačima.’’

Meč 26. kola Mozzart Bet Super lige Srbije između Radničkog 1923 i Napretka igra se u subotu 11. marta 2022. godine, sa početkom u 14:00 časova.

FOTO: FK Radnički 1923