Fudbalski klub Rad od danas ima novog sportskog direktora i novi stručni štab. Na konferenciji za medije upriličenoj tim povodom predstavljeni su Zoran Čampara, Gordan Petrić i Đorđe Vasić.

Uprava banjičkog superligaša danas je predstavila novog sportskog direktora i novog šefa stručnog štaba, Zorana Čamparu i Gordana Petrića. Pred njima je težak zadatak da u kratkom periodu formiraju tim koji će biti sposoban da odgovori izazovima u Super ligi Srbije.

Zoranu Čampari, novom sportskom direktoru ’’građevinara’’, ovo je treći mandat na Banjici. U prvom je obavljao iste poslove kao i sada, a u drugom je bio prvi asistent šefu struke Nebojši Vignjeviću. On je već proveo jedan period sa ekipom tako da je upoznat sa igračkim kadrom:

’’Angažovaćemo pojačanja u dogovoru sa trenerom, priključiti određeni broj mladih igrača iz naše škole, vratiti sa pozajmica i očekujemo da zakucaju na vrata prvog tima.’’

Gordan Petrić, novi šef struke ’’građevinara’’, trenersku karijeru je gradio u ekipama Zemuna, Sinđelića, Bežanije i Čukaričkog. Poručio je da mu je cilj dolaska na Banjicu da svoje znanje prenese na fudbalere, da i sam napreduje u sredini koja afirmiše mlade igrače i trenere, a na kraju je podvukao da ima obavezu prema igračima koji su nekada nastupali za Rad i da veruje da će uspeti u svojoj misiji:

’’Veoma je bitno da sam išao stepenik po stepenik tokom karijere i završio profi licencu pre mesec i po dana, što je bio cilj, a uslove su mi pružili klubovi u kojima sam radio.’’

Đorđe Vasić, prvi saradnik Gordana Petrića, izrazio je zadovoljstvo povratkom na Banjicu gde je svojevremeno ostavio dubok trag i istakao da se oseća kao da nikada nije ni odlazio:

’’Osećam veliku obavezu i odgovornost. Daćemo sve od sebe da napravimo rezultat i da budemo uspešni.’’

Pogledajte video izveštaj Sportnetwork-a sa ovog događaja:

FOTO: fkrad.rs