Derbi meč 22. kola Mozzart Bet Super lige Srbije igra se u Beogradu gde ekipa Crvene zvezde dočekuje gradskog rivala, ekipu Čukaričkog. Dueli ovih rivala uvek su izuzetno kvalitetni zanimljivi, pa nema razloga da tako ne bude i ovoga puta.

Domaći tim je tokom aktuelne sezone zabeležio osamnaest pobeda i tri remija, pa sa 57 bodova na svom kontu trenutno zauzima 1. mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti ubedljivo savladali ekipu Voždovca, a rezultat je bio 0:6. Gosti su tokom aktuelne sezone zabeležili dvanaest pobeda, uz pet remija i četiri poraza, pa sa 41 bodom na svom kontu trenutno zauzimaju 4. mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao domaćini savladali ekipu Radničkog 1923, a rezultat je bio 3:2.

Prethodni duel ovih rivala, odigran tokom jesenje polusezone na Banovom brdu, završen je trijumfom crveno-belih. Meč je završen rezultatom 0:2 (0:1), a strelci su bili Aleksandar Katai u 37. i Kings Kangwa u 84. minutu susreta.

Šef stručnog štaba crveno-belih Miloš Milojević veruje da će njegov tim uz ispravan pristup pružiti odličnu partiju i ostvariti željeni rezultat:

’’Raduje nas svaki meč kod kuće, bez obzira na protivnika. I u utakmici protiv Vojvodine smo dobro igrali u prvom poluvremenu i imali možda najboljih 30 minuta u poslednje vreme, te je samo nedostajala realizacija, ali to je stvar fokusa i mirnoće. Bilo je drugačije protiv Voždovca, i u smislu podloge i protivnika i ako uđemo s tim odnosom, da svi igrači budu fokusirani od prvog do poslednjeg minuta, mislim da možemo da očekujemo dobu utakmicu i rezultat. U trenažnom su procesu i Milunović i Rodić, tako da su svi spremni za meč. Možda bude promena u odnosu na startnu postavu sa prethodne utakmice, ali ne mnogo i značajno, tako da ne postoji potreba za prevelikom rotacijom, jer smo tek počeli prolećni deo sezone, odigrali dve utakmice, tako da nema osetnog umora. Što se tiče bodovne prednosti u odnosu na rivale, ne mogu da kažem da nije lakše, jer je prednost tu. Ali, kao što se brzo zaradi, tako se i istopi. Namestili smo glavu da idemo iz utakmice u utakmicu, sledeći je meč protiv Čukaričkog, a onda ćemo razmišljati o Javoru, pa tek o derbiju. Nemamo prava za kalkulacije i razmišljanje o derbiju, ima još dosta do toga. Šampion se svakako proglašava 26. maja, a ako i pre toga obezbedimo titulu matematički, još bolje. Međutim, treba nam ozbiljnost i poštovanje prema svim rivalima, bilo da se oni zovu Partizan, TSC, Čukarički, Vojvodina. U fudbalu je sve moguće, videli ste i kroz utakmice u Evropi to.’’

Kapiten ’’brđana’’  Marko Docić očekuje da njegov tim odigra hrabro i rasterećeno protiv favorita, a onda je uvek moguć i pozitivan rezultat:

’’U prvom meču protiv Crvene zvezde na Banovom brdu izgubili smo sa 2:0, bez ozbiljnije šanse. Bio je to možda i jedan od naših lošijih mečeva u sezoni. Moja želja je da u subotnji meč protiv šampiona uđemo drugačije. Zvezda je, po mom mišljenju, ubedljivo najbolji tim u Super ligi, ali smo ih i previše respektovali u prvom meču. Protiv Zvezde treba da budemo rasterećeni, ali i hrabri, sa dobrom energijom, sa željom da se nadigravamo sa njima. Što da ne, i da napravimo dobar rezultat. U prethodnom kolu smo stigli do preokreta. Bilo ih je baš mnogo od kako sam u Čukaričkom. Sigurno da to nije slučajno, uvek smo bili ekipa sa karakterom, tako je i sada. Ovo su možda i najlepše pobede, uvek mnogo znače ekipi na polju samopouzdanja, uz naravno osvojene bodove koji su veoma bitni. U prvom delu sezone nije bilo nekih situacija za preokret, sada se jednostavno tako namestilo, vratilo nam se za neke utakmice iz jesenjeg dela sezone.’’

Derbi susret 22. kola Mozzart Bet Super lige Srbije između Crvene zvezde i Čukaričkog igra se u subotu 18. februara 2023. godine, sa početkom u 15:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na programu TV Arena sport 2 Preminum.

FOTO: FK Crvena zvezda