Subotica: ''Golubovi'' započeli pripreme za novu sezonu

  • Kategorija Vesti
  • Pročitano: 2295

Fudbaleri subotičkog Spartaka juče su okupljanjem i prvim treningom započeli pripreme za novu superligašku sezonu 2016/17.

Radno je juče bilo i u Subotici gde je stručni štab fudbalskog kluba Spartak obavio prozivku igrača, a zatim je ekipa započela pripreme za novu superligašku sezonu. Okupljenima su sreću i uspeh u radu poželeli članovi uprave kluba na čelu sa predsednikom Draganom Simovićem koji je istakao da je cilj kluba da ostane stabilan superligaš i da u narednoj sezoni izbori plasman u plej-of:

’’Započeli smo sa pripremama za novu sezonu sa novim stručnim štabom na čelu sa Veselinovićem koji je nedavno bio i promovisan. Kod igrača za sada nema nekih velikih promena, sa nama su skoro svi koji su završili prošlu sezonu, a pridružili su nam se i momci iz omladinskog pogona i oni koji su bili na pozajmicama u drugim klubovima. Osvrnuo bih se na prošlu sezonu koja je po nama na kraju ipak bila uspešna, pošto su Černišov i Kruščić imali mlad sastav, a plej-of im je izostao za jedan gol ili bod. Sada nas čeka novi posao. Spartak je kao i svake godine primoran da proda neke igrače za razumnu cenu i da dovede mlade perspektivne fudbalere koji će stasati u našem klubu. Biramo trenere stvaraoce, ljude koji su predani poslu i žele i znaju da stvaraju igrače. Okrećemo se novoj sezoni sa sličnim željama i motivima kao i u prošloj, a to je da budemo stabilan superligaš i da pokušamo da izborimo mesto u plej-ofu. Ukoliko nam to ne uspe nećemo biti nezadovoljni, već samo manje zadovoljni. Jedino sa čime bi bili nezadovoljni je borba za opstanak.

Prisutnima se potom obratio i novi šef stručnog štaba Aleksandar Veselinović koji je najviše govorio o planovima za pripremni period:

’’Do kraja nedelje odradićemo potrebna testiranja, da bi nakon toga počeli sa dva treninga dnevno. Na Zlatibor se selimo 26.juna, a povratak je planiran za 9.jul, dve nedelje pred početak nove sezone. Odigraćemo jednu prijateljsku utakmicu pre odlaska na Zlatibor, a tamo ćemo imati još šest mečeva. Po povratku, odigraćemo još dve utakmice, što bi ukupno bilo devet pripremnih mečeva pred početak nove sezone.’’


FOTO: fkspartak.com

Sportski direktor kluba Ljubiša Dunđerski istakao je da je na prozivci bilo prisutno 37 igrača, a da je od tog broja polovina njih iz omladinskog pogona:

’’Jako sam zadovoljan zbog podatka da je ovako veliki broj igrača iz sopstvenog pogona, što moramo priznati da je jako lep detalj. Imamo na probi i dva igrača iz Japana, od kojih je jedan izuzetno interesantan za nas, i jako smo blizu dogovora. Spartak je klub koji će pre svega da pogleda svoje dvorište, igrače iz omladinskog pogona i one koji su bili na pozajmicama u trećoj ligi Srbije i na osnovu toga ćemo dovoditi samo pojačanja, a ne igrače koji neće igrati. Znamo pozicije na kojima nam trebaju igrači i radimo na tome.’’

Poznato je da je klub napustio Marko Anđić kome je istekao ugovor, Aljaž Krefl se vratio u Olimpiju, a Vladimir Jovović u Crvenu zvezdu čiji je i igrač. Izostao je jedino Nemanja Glavčić koji je bio sa reprezentacijom i u dogovoru sa novim trenerom dobio je odmor do ponedeljka. U reprezentaciji Srbije (U-20) bili su i golman Ostojić i Ćalasan, ali su izrazili želju da se pojave na prozivci i počnu da rade sa novim šefom struke od prvog dana.

Moguć je odlazak nekoliko prvotimaca za koje postoji veliko interesovanje, ukoliko bude adekvatnih ponuda. Tu se pre svega misli na Đorđa Ivanovića, Ognjena Mudrinskog, Miloša Ostojića i Aranđela Stojkovića.

FOTO: fkspartak.com

Organizacije
Medijski sponzor
Sponzor zvanične lopte