Beogradski Čukarički u okviru 20. kola Mozzart Bet Super lige Srbije gostuje u Subotici gde će odmeriti snage sa ekipom Spartaka Ždrepčeve krvi.

Šef stručnog štaba ’’brđana’’ Dušan Kerkez ističe da je cilj da njegov tim u nastavak sezone uđe sa pobedom, ali da jedan meč svakako neće odrediti ništa kada je reč o konačnom plasmanu:

’’Idemo u goste Spartaku, ekipi velike tradicije. Poštujemo ih, imali su odlične rezultate u prošlosti, već dugo su, baš kao i Čukarički, članovi elitnog ranga srpskog fudbala. Uz sve to, prilično su se pojačali pred početak prolećnog dela šampionata, sigurno su kvalitetniji nego što je to bio slučaj na početku sezone. Opet, verujem u svoj tim, cilj će biti da u nastavak šampionata uđemo sa pobedom. Sigurno veliko pojačanje za Subotičane je dolazak Edmunda Adoa, biće lepo gledati ga na srpskim terenima i igrati protiv njega. Ali, pojedinac ne čini tim, ima Spartak još kvalitetnih igrača. Gledali smo ih tokom priprema u Turskoj, gledali su i oni naše mečeve, neće biti mnogo nepoznanica. Smatram da su oba tima kvalitetnija nego jesenas i verujem da nas čeka vrlo dobra utakmica. Raduje me da su svi igrači zdravi i spremni za izazove koji nas očekuju. Početak je uvek bitan, ekipa bi trebalo što pre da „uhvati“ pravu formu. Ipak, neće prvo prolećno kolo mnogo toga promeniti. Duga je sezone, ima još mnogo da se igra. Ne gledamo previše unapred, uglavnom idemo od utakmice do utakmice. Već u prvoj rundi u nastavku sezone biće mnogo zanimljivih mečeva, između ostalih i naš u Subotici. Nijedan od timova ne može da računa na sigurne bodove u bilo kojoj utakmici i to će svakako dati dodatnu draž u istorijskoj sezoni za srpski fudbal. Svi su se pojačali, biće velike borbe za evropske vize, plasman u plej-of, za opstanak, svakome će bodovi biti potrebni. Baš zbog toga očekujem da mnogo toga neće biti poznato do samog kraja sezone.’’

Meč 20. kola Mozzart Bet Super lige Srbije između Spartaka ŽK i Čukaričkog igra se u subotu 04. februara 2023. godine, sa početkom u 18:00 časova.

FOTO: FK Čukarički