Niški Radnički u okviru 20. kola Mozzart Bet Super lige Srbije na svom stadionu dočekuje goste iz Lučana, ekipu Mladosti.

Šef stručnog štaba domaćeg tima Nenad Lalatović očekuje zanimljivu prolećnu polusezonu i ističe da je zadovoljan urađenim tokom priprema i prelaznog roka:

’’Moram da budem zadovoljan kako smo zimus radili, sa jedne strane rukovodstvo kluba, koje je dovelo sva željena pojačanja, a sa druge i ekipa. Igrači su bili za primer na pripremama i u Nišu i u Turskoj. Na dosta odigranih kontrolnih utakmica, pre svega onoj protiv ekipe Krila Sovjetov, pokazali smo sav naš potencijal, a mene su naši fudbaleri u potpunosti zadovoljili, jer su ispunili sve taktičke zadatke na terenu, a uz to bili i ubojiti. To je model igre za naše prvenstvo. Pokušavam da rasteretim igrače, znam koliko oni mogu i umeju i otvoreno sam im rekao da je na meni odgovornost i da ne treba da osećaju pritisak, već samo budu na svom nivou. Ulazimo u veoma zanimljivu završnicu prvenstva, veliki su ulozi u pitanju, a svi timovi su se pojačali i biće veoma neizvesno na svakoj sledećoj utakmici. Mi smo prodali Nikolu Štulića i pomešanih sam osećanja zbog tog transfera. Sa jedne strane sam veoma ponosan, jer je Radnički ostvario rekordan transfer. Za kratko vreme smo od Nikole stvorili igrača za koga se interesuje pola Evrope, to može samo veliki klub kakav je Radnički. Sa druge strane, mi smo ostali bez najboljeg strelca tokom jeseni. Ipak, bili smo aktivni i kada su dolasci u pitanju, klub je otkupio ugovore Cvetkovića i Belakovića i pokazao izuzetnu ozbiljnost, stabilnost i nameru da na proleće zaigramo mnogo bolje. Što se tiče duela sa ekipom Mladosti, nema tu velikih tajni, odlično poznajemo jedni druge, čak su treneri obe ekipe posmatrali sve pripremne utakmice koje su naše dve ekipe imale u Turskoj. Oni će igrati na prekid i kontre i tu su veoma opasni. Znamo kako treba igrati protiv te ekipe. Očekujem borbenu utakmicu, a od vremenskih uslova umnogome zavisi hoće li biti prostora za nešto atraktivniju igru. Ne znam koliko je uslovno u Srbiji igrati fudbal kada je sneg i temperature su u minusu. Mi u svakom slučaju moramo dati sve od sebe da sutra pobedimo Lučance.’’

Meč 20. kola Mozzart Bet Super lige Srbije između Radničkog iz Niša i Mladosti igra se u subotu 04. februara 2023. godine, sa početkom u 14:00 časova.

FOTO: FK Radnički Niš