Pripreme za prolećni nastavak takmičenja započeli su i prvotimci Crvene zvezde, prvoplasirane ekipe Mozzart Bet Super lige Srbije. Nakon prozivke igrača i obraćanja čelnih ljudi kluba održan je i prvi trening u 2023. godini.

Fudbaleri Crvene zvezde su se okupili i odradili prvi trening u 2023. godini pod komandom šefa stručnog štaba Miloša Milojevića. Na spisku se našlo 36 fudbalera, i to: Milan Borjan, Zoran Popović, Nikola Vasiljević, Marko Ćopić, Jovan Miladinović, Marko Gobeljić, Lazar Nikolić, Strahinja Eraković, Aleksandar Dragović, Nemanja Milunović, Uroš Spajić, Radovan Pankov, Vuk Bogdanović, Stefan Leković, Milan Rodić, Irakli Azarov, Seku Sanogo, Srđan Mijailović, Slavoljub Srnić, Gelor Kanga, Kings Kangva, Nenad Krstičić, Mirko Ivanić, Veljko Nikolić, Jegor Prucev, Osman Bukari, El Fardu Ben, Ibrahim Mustafa, Aleksandar Katai, Stefan Mitrović, Nemanja Motika, Nikola Mituljikić, Jovan Mituljikić, Aleksandar Pešić, Kalifa Kulibali i Jovan Mijatović.



  

Novo ime u odnosu na jesenji deo sezone je defanzivac Uroš Spajić, a prekomanda iz Grafičara usledila je za braću Mituljikić - Nikolu i Jovana. Sa pozajmice se vratio golman Marko Ćopić, dok će petnaestogodišnji Jovan Miladinović ponovo imati priliku da trenira sa seniorima Crvene zvezde. Tu je i Lazar Nikolić koji je krajem jesenjeg dela sezone stigao u Zvezdu i debitovao na meču protiv Zenita.



 

Prisutne je pozdravio generalni direktor crveno-belih Zvezdan Terzić koji je izrazio uverenje da će igrači na proleće ispuniti očekivanja i osvojiti još jednu titulu:

’’Momci, pre svega da vam čestitam Novu godinu i poželim zdravlje, vama i vašim porodicama, kao i uspešnu polusezonu koja je pred nama i uspešne pripreme. Nadam se da ćemo sa osmehom dočekati kraj prvenstva u maju i da ćemo slaviti još jednu titulu. Svesni smo da imamo 10 bodova prednosti u odnosu na večitog rivala, ali smo svesni da je moglo bolje, s obzirom na vaš kvalitet. Ne bih voleo da se bodovna razlika smanjuje, a to lako može da se desi, dva remija i eto. Zbog toga vas pozivam na visok profesionalizam, kako u treningu, tako i u svakodnevnom životu, ishrani, prilazu obavezama i utakmicama koje igramo. Imate trenera koji će prvi put odraditi pripreme s vama, bilo je i tu problema, jer je došao u nezahvalnom trenutku, u sred sezone, i bilo je objektivnih razloga zbog čega nismo izgledali onako kako smo očekivali. Ne sumnjam da će biti mnogo bolje ovog proleća. Zvezda je teška, ali ste zbog toga vi izabrani da nosite ovaj dres. Veliki je pritisak, traži se više, jače i bolje od urađenog. Svesni ste toga, dugo ste ovde, očekivanja su velika i hajde da narod koji voli Zvezdu bude zadovoljan vašim igrama. Ne sumnjam da će to biti kako treba. Srećno!’’

Šef stručnog štaba crveno-belih Miloš Milojević istakao je da od igrača očekuje ozbiljan pristup, da je zadovoljan kvalitetom trenutnog igračkog kadra, ali da na raspolaganju ima preveliki broj prvotimaca:

’’Očekujem ozbiljnost i da budemo tim. To je najbitnije, a sve ostalo ćemo rešiti na terenu. Hajde da igramo i da pričamo na terenu, da se okrećemo iz utakmice u utakmicu, jer u ovom klubu ne postoji prijateljski meč, čak ni na treningu. Ništa ne očekujem od vas što nije normalno. Dobra je grupa, vratila se glad za treningom i radom i mislim da što se tiče performansa može samo bolje, a da rezultatski zadržimo nivo koji smo imali u Super ligi. Što se tiče kadrovskih planova, sportski sektor ima jasne smernice, a ja nisam za kvantitet, pogotovo jer imamo veliki broj igrača na prozivci, sa golmanima 36, to su praktično tri tima. Kao što je i generalni direktor Terzić rekao, imamo dobar i jak tim, ali neke stvari treba da se specijalizuju. Potrebna su nam pojačanja na dva mesta gde smo kvalitativno kratki. U svakom slučaju rekao sam sportskom sektoru da i ukoliko ne bude dolazaka, zadovoljan sam igračkim kadrom. Očekujem maksimalnu ozbiljnost i verujem da možemo da pružimo dobre igre i ostvarimo ciljeve. Atmosfera je odlična, igrači su se uželeli i svlačionice i treninga, jer je pauza bila duga, tako da sam i time zadovoljan.’’ 





Puleni Miloša Milojevića će ostati u Beogradu do 8. januara kada sledi put u Antaliju gde će crveno-beli odigrati šest prijateljskih utakmica, i to sa sledećim timovima: Lehija Gdanjsk (15. januar), Nefči (19. januar), Kopar (21. januar), Dinamo Tbilisi (22. januar), Ludogorec (25. januar) i Austrija Lustenau (27. januar). 



Početak prolećnog dela šampionata zakazan je za prvi februarski vikend kada će biti odigrani mečevi 20. kola Mozzart Bet Super lige Srbije.

FOTO: FK Crvena zvezda