Nakon oko mesec dana pauze fudbaleri niškog Radničkog okupili su se juče na svom Čairu kako bi započeli pripreme za nastavak šampionata.

Fudbaleri i stručni štab niškog Radničkog održali su juče prozivku i prvi trening, započevši tako proces zimskih priprema za nastavak takmičenja u sezoni 2022/23. Prozivku je obavio stručni štab na čelu sa Nenadom Lalatovićem, a prisutan je bio 31 prvotimac, i to: golmani Dragan Rosić, Dimitrije Stevanović i Uroš Kitanović, zatim Bazile Jamkam, Tieri Etongo, Filip Frej, Milan Savić, Nemanja Jovičić, Andrija Stojanović, Maka Gaku, Aleksandar Pejović, Saša Marjanović, Marko Đurišić, Aleksandar Mesarović, Stefan Dimić, Saša Jovanović, Sava Petrov, Ognjen Ajdar, Miljan Škrbić, Nikola Štulić, Matija Petrović, Georgi Papunašvili, Viktor Živojinović, Aleksa Dušanić, Stefan Cvetković, Stefan Mihajlović, Simeon Ćirić, Veljko Čarapić, Pavle Bogdanović, Stefan Lazović i za sada jedini novajlija Boris Varga. Superligaša iz Niša tokom pauze su napustili Nikola Aksentijević, Branislav Tomić, Lazar Đorđević i Nikola Stajić.


Šef stručnog štaba Nenad Lalatović najavljuje borbu za visok plasman i pojačanja koja treba da daju doprinos ostvarenju zacrtanih ciljeva:

’’Čeka nas mnogo rada jer je pred nama veoma težak zadatak, da što pre krenemo iz opasne zone i da pokušamo da se domognemo plej-ofa, a potom i da se izborimo za što povoljniju poziciju. Očekujem da ćemo se, što sam dogovorio sa rukovodstvom kluba, pojačati, da ćemo angažovati  najmanje četiri ili pet iskusnih i kvalitetnih igrača, koji će odmah konkurisati za najbolji sastav. Za sada je stigao samo Varga, tako da ćemo do dolaska pojačanja biti oslonjeni uglavnom na igrače koji su branili boje Radničkog tokom jesenjeg dela sezone. Zadatak nam je da se što bolje pripremimo i uhvatimo u koštac sa svim izazovima. Pozicija u kojoj smo se našli, posle serije neuspešnih rezultata u prethodnoj polusezoni, zahteva obnovu tima. Nekoliko igrača je otišlo, a nekolicinu očekujemo kao značajna pojačanja. Može se  dogoditi da ode i Nikola Štulić, naš najbolji strelac, ali videćemo. Za sada je još tu. Oporavio se Miljan Škrbić, ali nije igrao 12 meseci posle prošlogodišnje povrede u decembru. Na nama je da ga vratimo posle teških operacija i spremimo za igru svih 90 minuta. Nadam se da ćemo pojačati sve linije tima i da ćemo na proleće postići rezultate koji će biti na nivou i imena i renomea Radničkog.’’


Radnički će deo priprema za prolećni deo prvenstva obaviti u Turskoj, a polazak je planiran za 13. januar:

’’Radićemo svakog dana, a nedeljom će igrači biti slobodni. Planiramo da bezmalo dve naredne nedelje, do 12. januara treniramo na Čairu, i da akcenat rada bude na što boljoj fizičkoj pripremi, ali i da do polaska za Tursku odigramo dve kontrolne utakmice. U Turskoj, od 13. do 28. januara, kad će se nastaviti rad na kondiciji, planirali smo najmanje pet utakmica sa jakim protivnicima.’’


Početak prolećnog dela šampionata zakazan je za prvi februarski vikend kada će biti odigrani mečevi 20. kola Mozzart Bet Super lige Srbije.

FOTO: FK Radnički Niš