Fudbaleri i stručni štab beogradskog Voždovca okupili su se danas i započeli proces zimskih priprema za nastavak superligaške sezone.

Današnjim okupljanjem i prvim treningom na ’’krovu’’ ekipa Voždovca je započela pripreme za prolećni deo sezone 2022/23. Okupljanju je prisustvovao i sportski direktor kluba sa beogradskog Dušanovca, gospodin Bojan Leontijević. On je tom prilikom istakao da je zadovoljan saradnjom sa stručnim štabom i igračima poželeo sreću i uspešnu polusezonu:

’’Iza sebe imamo dobru polusezonu, ekipu koja je ubedljivo najmlađa u ligi i nešto što je započeto pre tri godine sada je došlo na svoje mesto. Svi koji ste ovde, selektirani ste zbog svog kvaliteta, zasluženo ste tu. Opravdali ste naše poverenje na najbolji mogući način zajedno sa stručnim štabom. Ono što me posebno raduje je što po prvi put u poslednjih nekoliko godina imamo veoma dobru i jasnu saradnju sa stručnim štabom. Razumemo se, pokušavamo da vam omogućimo u najvećoj meri sve ono što oni smatraju da je potrebno za tim. Sa druge strane, zadovoljni smo onim što oni, zajedno sa vama, nama pružate. Želimo da se uvek osećate komforno, slobodno, šta god da vas muči, naša vrata su uvek otvorena za vas. Igračima koji su nas napustili želimo srećan put, neki od njih su ostavili veliki trag u našem klubu, drugi su manje pružili ali smo im zahvalni na profesionalnom ponašanju. Vama koji ste tu želimo puno sreće i uspeha u nastavku sezone.’’

Posle sportskog direktora igračima se obratio i šef stručnog štaba ’’zmajeva’’, gospodin Nikola Puača, koji je između ostalog govorio i o planu priprema:

’’Počeli smo sa pripremama za nastavak takmičarske sezone. Naša osnovna očekivanja su da budemo bolji iz dana u dan, da nastavimo sa realizacijom plana razvoja naših igrača, da još bolje uspostavimo željeni model igre i da sve pomenuto isprate rezultati. Značiće nam puno šest nedelja rada i nema razloga da sve spomenuto ne sprovedemo u delo i unapredimo se u svakom smislu. Biće promena u igračkom kadru, želja nam je da okosnica tima ostane i da nastavimo sa radom od pre mesec dana. Prve četiri nedelje radićemo u Beogradu, na našem stadionu, a od 14. januara bićemo na dvonedeljnim pripremama u Antaliji, gde ćemo odigrati četiri prijateljske utakmice. Od prvog dana priprema akcenat će biti na uigravanju i uspostavljanju jasnih principa i zahteva u svim fazama igre – u Beogradu više kroz trenažni proces, u Turskoj kroz test utakmice. Ono što nas je krasilo u prvom delu sezone su ambicija, neverovatna pozitivna energija i zajedništvo. Očekujem da u istom stilu nastavimo, jer samo u takvom ambijentu možemo da ostvarimo naše ciljeve.’’

Marko Ivezić, kapiten ekipe, ističe da je svestan mladosti i neiskustva svog tima, ali će se uprkos tome do samog kraja boriti za jedno od mesta koja vode u Evropu:

’’Odmor je svima prijao posle naporne i teške polusezone. Uz mnogo rada i truda, ali i dozu sreće, nalazimo se na sedmom mestu na tabeli. Sve ekipe u Super ligi Srbije su podjednako dobre, sem prve dve-tri koje se uvek istaknu mimo ostalih. Svesni smo da smo najmlađa ekipa u ligi, znamo da je za rezultatski iskorak potrebno i iskustvo, ali borićemo se, daćemo sve od sebe da na kraju sezone završimo među prvih pet ekipa, da Voždovac odvedemo u Evropu i tako se upišemo u istoriju kluba. Svi smo jedva čekali okupljanje, treninge i druženje na terenu i van terena. Naravno da smo nedostajali jedni drugima, jer kada svaki dan provodite dosta vremena zajedno postanete kao porodica. Žao mi je što će neki igrači otići u druge klubove, ali to je sve deo fudbala. Ja im svima želim uspeh i sreću  gde god da odu. Moja očekivanja su uvek velika, kako lična tako i timska, uvek sam se borio i davao sve od sebe da  ekipa pobedi, da u timu vlada pozitivna atmosfera, da svi budemo kao jedan i verujem da ćemo na kraju na uspešan način završiti ovu sezonu.’’

Početak prolećnog dela šampionata zakazan je za prvi februarski vikend kada će biti odigrani mečevi 20. kola Mozzart Bet Super lige Srbije.

FOTO: FK Voždovac