Derbi meč 19. kola Mozzart Bet Super lige Srbije igra se u Beogradu gde domaći Partizan dočekuje ekipu Novog Pazara iz istoimenog grada. Crno-beli u ovom susretu imaju priliku da se revanširaju rivalu za neugodan poraz u prvom ovosezonskom duelu i tako sa manje stresa završe jesenju polusezonu.

Domaći tim je tokom aktuelne sezone zabeležio dvanaest pobeda, uz četiri remija i dva poraza, pa sa 40 bodova na svom kontu trenutno zauzima 2. mesto na tabeli. U prethodnom, zaostalom susretu 7. kola, poraženi su na svom terenu u duelu sa ekipom Spartaka, a rezultat je bio 0:1. Gosti su tokom aktuelne sezone zabeležili devet pobeda, uz četiri remija i pet poraza, pa sa 31 bodom na svom kontu trenutno zauzimaju 5. mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao domaćini savladali ekipu Javor Matisa, a rezultat je bio 3:1. Prvi ovosezonski duel ovih rivala odigran letos u Novom Pazaru plavo-beli su rešili u svoju korist, a meč je završen rezultatom 1:0. Strelac jedinog pogotka na ovom susretu bio je Miloš Mijić sa bele tačke u 24. minutu.

Šef stručnog štaba crno-belih Gordan Petrić ističe da se nada da će njegov tim pružiti bolju partiju nego u duelu sa Spartakom i da će umor manje uticati na igru i rezultat:

’’Iskusna ekipa, dobro nameštena, imaju trenera koji voli da igra ofanzivni fudbal. Nadam se da će sutra biti mnogo drugačije nego protiv Spartaka, da će moji igrači biti mnogo svežiji i da ćemo uspeti da nađemo prostor između linija, da osvojimo tri boda i idemo polako na odmor. Novi Pazar je totalno rasterećen, može da se postavi kako njima odgovara, ali siguran sam da će da bude otvorena igra. Trener Damir Čakar je kao igrač imao sposobnosti i videćemo da li će sutra protiv nas pokušati da igra. Bio je igrač koji je dovodio navijače na stadion. Bitno je da budemo mnogo brži u razmišljanju. Mijić je iskusan igrač, zna fudbal, ima dobar prekid, ali ima tu dosta igrača. Ako kiksnemo mogu da naprave problem, ako ne kiksnemo nemamo čega da se plašimo. U rotaciji Šehović, Jović, Terzić nisu dobijali toliko prostora kao drugi igrači i o tome ćemo da porazgovaramo da vidimo kako da otvorimo prostor mlađim igračima. Meni je potrebno 14 igrača na seniorskom nivou, a ostalo da deca iz naše škole polako dobiju šansu. Ima dosta da se igra, tu je i Evropa pa ćemo videti u pripremnom periodu. Mnogo je utakmica odigrano, kad kažem da su umorni, neko pominje evropske igrače, ali njima je genetika da se oporave za 24 sata, a u srpskom fudbalu nemamo toliki broj igrača koji mogu brzo da se oporave da mogu da odigraju za tri dana novu utakmicu. Imamo dvojicu, trojicu takvih, nadam se da ćemo sutra pobediti. Bitno je da odu kućama, da budu sa porodicama, da se odmore. Ja za sada uživam, voleo bih da svojim iskustvom i znanjem da pomerimo neke stvari u fudbalskom klubu Partizan, a da li ćemo uspeti videćemo. I dalje spavam po osam, devet sati, možda se nekad probudim i pomislim da li su ušli u blok protiv Spartaka, ali nastavim da spavam. To najbolje mogu da kažu moju ukućani, a oni generalno ne vole mnogo da me vide kući, bolje da sam ovde. Za sada je u redu.’’

Šef stručnog štaba gostujućeg tima Damir Čakar nada se dobroj partiji i dobrom rezultatu u duelu sa crno-belima:

’’Partizanova i moja povezanost nije nikakva tajna. Ne treba ništa specijalno da pričam, toliko toga se zna i napisano je, ali moram da budem pravi profesionalac. To i jesam. Niko nam ne može uzeti nadu za dobru utakmicu, pa i za neki dobar rezultat, zašto da ne. Znam kakva je tamo atmosfera, posle tog poraza od Spartaka. Znam kako u Partizanu to doživljavaju i kako je sad mobilno stanje, ali to nas ne treba da interesuje. Idemo da igramo utakmicu i pružimo šta je do nas i pružimo sto odsto mogućnosti. Moramo da brinemo samo o svojoj igri. Nadam se da momci imaju još snage, vatre i energije. Verujem da je ostalo benzina u rezervoarima za još jednu dobru utakmicu na kraju fudbalske jeseni.’’

Derbi susret 19. kola Mozzart Bet Super lige Srbije između Partizana i Novog Pazara igra se u nedelju 13. novembra 2022. godine, sa početkom u 15:30 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na programu TV Arena sport 1 Premium.

FOTO: FK Partizan