Beogradski Čukarički u zaostalom meču 7. kola Mozzart Bet Super lige Srbije na svom stadionu dočekuje gradskog rivala, ekipu Crvene zvezde.

Šef stručnog štaba ’’brđana’’ Dušan Kerkez ističe da će njegov tim pokušati da nametne svoju igru, ali da nema tenzije, bez obzira na važnost utakmice:

’’Čestitam Crvenoj zvezdi na ’’jesenjoj tituli’’, ali i na svemu pokazanom u Evropi, bez obzira što nisu prošli dalje. Pred nama je zahtevna utakmica, igranje protiv večitih rivala uvek je poseban događaj. Spremamo se opet kao i za svaku drugu, motivacija neće izostati, želimo da odigramo na visokom nivou. Uostalom, ako se nadamo pozitivnom rezultatu, to tako i mora da bude. Tradicija je tu da se ruši, verujem da možemo da presečemo taj negativni niz. Crvena zvezda ima odličnu ekipu, sa još boljim pojedincima. Sa druge strane, smatram da i mi imamo kvalitet da odigramo dobru utakmicu. Jedan od igrača koji bi možda i najviše problema mogao da nam napravi je Srđan Mijailović, naš bivši igrač koga dobro poznajem. Za njega imam samo reči hvale, ne samo kao igrača, već i kao čoveka. Kada je odlazio poželeo sam mu sreću, jer je otišao u klub za koji navija od detinjstva, to je život. Nemam problem sa tim, ali se ipak nadam da neće odigrati dobru utakmicu protiv nas. Ovako, u svakoj narednoj mu želim sreću. Uvek volim da pokušamo da nametnemo neki naš plan, ali ne zavisi ni uvek od Čukaričkog. Moramo nekada i zatvoreno da igramo. U svakom slučaju nadam se dobrom fudbalu. Trudićemo se da neutrališemo individualni kvalitet Zvezde. Po meni moderan fudbal ne može uvek isto da se igra, samo visoki presing, otvoreno, mora nekada da se stane na loptu, da se ekipa odmori. Odigraćemo nešto što pokušavamo cele ove sezone, videćemo da li će to biti dobro. Uvek su ambicije da se pobeđuje, svakog vikenda. Zaređali smo na nerešenim rezultatima, a mogli smo da imamo dve do tri pobede. Ipak, iz svakog remija, svakog meča, trudimo se da izvučemo pouke. Znam da će nam se to jednom vratiti. Mora da se okrene, da li danas ili u nedelju, videćemo. Ono što je bitno tenzije nema, iako je Čukarički klub koji zahteva uvek pobede, dobre rezultate.’’

Zaostali meč 7. kola Mozzart Bet Super lige Srbije između Čukaričkog i Crvene zvezde igra se u četvrtak 10. novembra 2022. godine, sa početkom u 18:45 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na programu TV Arena sport 1 Premium.

FOTO: FK Čukarički