Fudbaler Partizana će od kompanije Mozzart dobiti i 50.000 dinara da uruči kao pomoć u humanitarne svrhe, kome god on bude smatrao da treba.

Najbolji se uvek pojave kad je kritično. I svaki put kad je Parnom valjku bila frka ove sezone Slobodan Urošević je bio tu da povuče napred. Tako je i u završnici jednog od najzahtevnijih gostovanja u državi – posle stadiona „Rajko Mitić“ – rešio utakmicu šest minuta pre kraja i oduzeo TSC-u bod koji je zaslužio, a Partizanu doneo sva tri.

Sebi status najboljeg pojedinca 18. kola Mozzart Bet Super lige, čime je ušao u društvo klupskih kolega, Rikarda Gomeša, Bibarsa Natha i Kristijana Belića, a dopisao se na listu laureata na kojoj su već Mihajlo Banjac, Lazar Jovanović, Nikola Štulić, Petar Gigić, Ante Vukušić, Milan Pavkov, Aleksandar Pešić, Marko Gobeljić, Martin Mirčevski, Saša Jovanović i Mohamed Badamosi.

Možda je Urošević i ranije zaslužio da dobije ovo zvanje, ali je sad sigurno opravdano, jer je u derbiju kola – i utakmici koja je po svemu, ambijentu, tempu i uzbuđenju, ličila na evropsku – pokazao da u kontinuitetu može da bude od koristi. Prvo u osnovnom zadatku, a to je zaustavljanje napada rivala, jer koliko god bio kvalitetan nije baš Saša Jovanović odigrao na najvišem nivou pored Uroševića, a onda i taj napadački potencijal, koji je sve izraženiji, jer je pogotkom iz slobodnog udarca doneo pobedu ekipi Gordana Petrića.

Urošević igra zrelo, ne paniči, stabilan je i kao što je govorio bivši trener Aleksandar Stanojević da bi ga poveo u rat, tako je Slobodan izrastao u vojnika koji je daje celog sebe bez obzira ko je na klupi, pa je igrao redovno i doprinosio i kod Ilije Stolice i sad kod Gordana Petrića. Na poslednjih pet prvenstvenih mečeva zaslužan je za pet golova Partizana: tri je dao, dva namestio. Igra najproduktivniju sezonu u karijeri. Deluje da će je samo obogatiti...

Izvor: Mozzart Sport