Derbi meč 18. kola Mozzart Bet Super lige Srbije igra se u Bačkoj Topoli gde domaći TSC dočekuje goste iz Beograda, ekipu TSC-a. Biće to duel kvalitetnih timova koji vode borbu za visok plasman i koji se nalaze u dobroj formi, pa treba očekivati odličnu utakmicu.

Domaći tim je tokom aktuelne sezone odigrao 17 mečeva zabeleživši deset pobeda i šest remija, uz jedan pretrpljen poraz, pa sa 36 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 3. mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti savladali ekipu Javor Matisa, a meč je završen rezultatom 0:1. Gosti su tokom aktuelne sezone odigrali 16 mečeva zabeleživši jedanaest pobeda i četiri remija, uz jedan pretrpljen poraz, pa sa 37 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 2. mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao domaćini ubedljivo savladali niški Radnički, a meč je završen rezultatom 4:0. Prvi ovosezonski duel dva tima odigran tokom leta u Humskoj završen je podelom bodova, a rezultat je bio 0:0.

Šef stručnog štaba domaćeg tima Žarko Lazetić ističe da su crno-beli favoriti u predstojećem susretu i da je potrebno biti na najvišem nivou da bi se stiglo do pozitivnog rezultata:

’’Neće biti problema sa terenom, loptama i vremenom, imaćemo idealne uslovi za dobru igru. Pri tom, ova utakmica za nas dolazi u najboljem mogućem trenutku i skidam kapu mojim igračima na svemu što rade ove sezone. U seriji smo od 13 utakmica bez poraza, izgubili smo samo jednom u sezoni i po tome možemo da se ravnamo sa Partizanom. Sa druge strane, imamo primer utakmice u Ivanjici na kojoj, bez obzira na sve olakšavajuće okolnosti i nefudbalske stvari koje su je pratile, mi po prvi put u sezoni nismo bili kako treba. U nedelju nećemo imati olakšavajuće okolnosti, zato pokušavamo da analiziramo šta nije valjalo, da to promenimo i predupredimo i da budemo na najvišem mogućem nivou. Partizan ima strašan tim i da bi imali čemu da se nadamo moramo da budemo u najboljem mogućem izdanju, a da pri tom protivnik nema svoj najbolji dan. Nadamo se da će tako i biti, a mi ćemo uraditi sve što budemo mogli. Moram da čestitam velikom gospodinu Gordanu Petriću na svemu što je radio ove sezone. Podigao je svoju ekipu i drugi put zaredom im izborio proleće u Evropi. To  je veliki uspeh na kome im od srca čestitam i želim Partizanu sve najbolje, osim na utakmicama koje igraju protiv nas. Naravno da su oni favorit, imaju uspeh u Evropi, a i teško ih je analizirati. Veoma su kvalitetni, defanzivna organizacija im je odlična, nepredvidivi su i nije lako pripremiti se za njih.  Mogu da se adaptiraju na različite stilove i sisteme, zato ćemo morati da se fokusiramo na sebe. Pokušaćemo da budemo na najvišem nivou i bez obzira na to koliko je  protivnik jak , nećemo odstupiti od našeg stila igre, jer je to jedini način da im se odupremo.’’

Šef stručnog štaba crno-belih Gordan Petrić ističe da je kod igrača prisutan umor, da se to videlo i u evropskom duelu u četvrtak, ali da u predstojećem susretu ipak sve zavisi od njegovih igrača:

’’Sutra očekujemo još jednu evropsku utakmicu. Sam ambijent na stadionu je evropski, ekipa TSC-a u poslednjih 10-11 utakmica nije izgubila. Moraćemo dobro da se namučimo, da uradimo nekoliko domaćih zadataka, koje ćemo, nadam se, sprovesti u delo. Imamo još tri utakmice, potrošili smo dosta energije, vidi se to po igračima, ali na nama je da izađemo sa najboljim mogućim timom i da uzmemo bodove. Osetilo se i protiv Nice da smo pali u formi, da nije bila ista igra kao protiv Francuza i Kelna u Beogradu. To je sasvim normalno za trenutno ovakav sastav Partizana. Kroz pripreme će oni sigurno biti bolji, bez obzira da li neko došao ili otišao. I drugačije će se ponašati, kao ekipa oko koje će sve da se vrti. I u prvenstvu i u Evropi nikog da se ne plašimo, opet ćemo se takmičiti sa svima. Ono što sam osetio posle utakmice u četvrtak u razgovoru sa prijateljima, porodicom, ljudima iz kluba je zašto nismo bili prvi. Malo smo postali sebični. I igrači su bili razočarani, ali ovo je naš trenutni maksimum. Odradili smo ono što smo zacrtali. Možda je i bolje što ćemo imati na proleće još jedan dvomeč u Evropi, da bi fudbaleri imali dodatnu priliku za dokazivanje. Belić i Filipović neće moći da igraju, tu ćemo morati da napravimo neke rokade. Tek posle treninga ćemo videti na koga možemo da računamo, mada imam u glavi tim koji bi trebalo da zaigra. Moguće je da će TSC da zaigra na tu kartu našeg umora, mada znajući Lazetića, on je hrabar trener, ne verujem da će bilo šta da menja u filozofiji igre. Sve zavisi od nas, kako se mi budemo ’’namestili’’, kako počnemo utakmicu. TSC je zanimljiva ekipa, ali mi se pitamo.’’

Derbi susret 18. kola Mozzart Bet Super lige Srbije između TSC-a i Partizana igra se u nedelju 06. novembra 2022. godine, sa početkom u 19:30 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na programu TV Arena sport 2 Premium.

FOTO: FK Partizan