Fudbaleri i stručni štab beogradskog superligaša Čukaričkog započeli su danas proces priprema za novu sezonu u okviru Super lige Srbije.

Prozivkom i prvim treningom ’’brđani’’ su danas započeli pripreme za novu superligašku sezonu 2017/18. U odsustvu šef stručnog štaba Nenada Lalatovića koji se trenutno nalazi sa mladom reprezentacijom Srbije igrače je dočekao njegov pomoćnik Pavle Delibašić.

Prozivci se odazvalo sledećih 27 igrača: Nikola Petrić, Filip Pajović, Saša Jovanović, Nemanja Obradović, Dragoljub Srnić, Marko Docić, Đorđe Đurić, Boris Kopitović, Đorđe Crnomarković, Petar Bojić, Obeng Regan, Nikola Drinčić, Petar Jovanović, Asmir Kajević, Đorđe Bašanović, Staniša Mandić, Sava Radić, Nemanja Milojević, Marko Šarić, Stefan Šapić, Ivan Jovanović, Predrag Jovanović, Luka Zorić, Đorđe Petrović, Mihajlo Karadžić, Milutin Vidosavljević i Dimitrije Kamenović.

Zbog reprezentativnih obaveza nisu došli: Ognjen Ožegović, Miroslav Bogosavac, Nemanja Radonjić i Dušan Lagator, a opravdano odsutni su i Igor Matić, Aleksandar Jevtić, Zehrudin Mehmedović i Darko Zorić.


FOTO: fkcukaricki.rs

Trener Delibašić se obratio prisutnima istakavši da stručni štab ima spreman plan rada tokom priprema i naveo ko će mu sve pomagati u radu:

’’Šef nije tu, ali mi kao klub i tim imamo plan i program po kom ćemo raditi do kraja meseca. Lalatović je ostavio uputstva i neće biti problema. Ekipu će sa mnom trenirati i koordinator trenera Čukaričkog Mihajlo Jurasović, trener golmana Milan Ševo i koordinator trenera golamana Oliver Kovačević, uz potpredsednika Nenada Mirosavljevića. Radićemo po sistemu dva – dva – jedan, odnosno dva dana zaredom po dva treninga, pa jednog jedan, a sve kod nas na stadionu Čukaričkog uz trčanje u Košutnjaku.’’

On je potom dodao da će tokom pripremnog dela u junu biti odigrane tri prijateljske utakmice 21. i 28.juna protiv ruskih drugoligaša i 24.juna protiv Bačke, a sve na terenima Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi.

Prisutnima se obratio i sportski direktor ’’brđana’’ Vladimir Matijašević koji je izrazio nadu da će ekipa biti pojačana sa još tri igrača, pored već pristiglih Đorđa Crnomarkovića i Nikole Drinčića, a promena ima i u stručnom štabu:

’’Stručni štab je pojačan za Olivera Kovačevića koji će raditi sa svim kategorijama golmana od prvog tima do omladinske škole i za Mihajla Jurasovića koji će na neki način nadzirati rad svih trenera u klubu, a sa Delibašićem i Mirosavljevićem će do kraja meseca voditi treninge prvotimaca. Što se tiče odlazaka igrača sigurno da će ih biti i videće se po spisku za pripreme na koje ćemo voditi 22 fudbalera, plus golmani i nekoliko njih iz mlađih selekcija. Danas su na prozivci Milutin Vidosavljević (2001) i Dimitrije Kamenović (2000) po preporuci trenera mlađih selekcija i verovatno će ići i na pripreme da osete rad u prvom timu. Darko Zorić nije ovde, jer je operisao prepone i oporavak je oko dve sedmice.’’


FOTO: fkcukaricki.rs

Matijašević je dodao da je kapitenu Igoru Matiću istekao ugovor, a da će njegov status biti definisan kad se vrati sa odmora. Upitan koje su ambicije Čukaričkog u narednoj sezoni Matijašević je rekao da je to povratak u prve četiri ekipe i da je to relano uz dva-tri pojačanja:

’’I sa ovim igračima koji su bili do sada videlo se u prolećnom delu da smo faktički bili među te četiri. Hoćemo da vratimo lepu igru, a prodajom Mašovića smo napravili budžet za to. Što se tiče novih prodaja za sad nema konkretnih ponuda, najviše se raspituju za Ožegovića, ali i za neke druge.’’

Ekipa Čukaričkog će trenirati do 1.jula u Beogradu, a zatim putuje u Sloveniju na dvonedeljne pripreme. Nova sezona počeće 22.jula utakmicama prvog kola preliminarne faze takmičenja.

FOTO: fkcukaricki.rs