Nakon nepune dve nedelje pauze fudbaleri i stručni štab Vojvodine započeli su pripreme za novu sezonu u kojoj će se takmičiti na sva tri ''fronta'', a prozivci su prisustvovala i neka potencijalna pojačanja novosadskog tima.

Fudbaleri i stručni štab novosadske Vojvodine započeli su pripreme za novu sezonu nakon samo dvanaest dana odmora. Šef stručnog štaba Radoslav Batak okupio je igrače i odradio prvi trening u FC ’’Vujadin Boškov’’ u Veterniku. Nakon što je sa njim i zvanično dogovoren nastavak saradnje, novi ugovori potpisani su i sa ostatkom stručnog štaba koji čine Milan Belić, Bojan Neziri i Zoran Repac, kao i novi trener golmana Dragan Leskovac koji stiže kao zamena za Sašu Todića koji je prešao u stručni štab reprezentacije Tajlanda.


FOTO: fkvojvodina.rs

Crveno-bele i ovog leta čeka početak takmičenja na sva tri ’’fronta’’, a na prozivci se pojavilo ukupno 39 igrača, i to:  Nikola Perić, Marko Kordić, Emil Rockov, Marko Ilić, Ivan Lakićević, Nikola Antić, Dženan Bureković, Emir Lotinac, Nikola Kovačević, Bogdan Planić, Mario Maslać, Filip Babić, Marko Vukasović, Marko Đurišić, Darko Jović, Dušan Jovančić, Luka Vujanović, Slavko Lukić, Džosef Bempah, Mahir Karić, Uroš Stamenić, Nikola Trujić, Filip Malbašić, Nemanja Subotić, Velimir Stanković, Milan Spremo, Petar Mićin, Milan Mirosavljev, Aleksandar Mesarović, Frensis Afrijie, Kevon Lambert, Miloš Zlatković, Mihajlo Nešković, Momčilo Dulović, Mitar Ćuković, Mladen Devetak, Miloš Zličić, Kristijan Živković i Marko Bogojević.

Zbog priprema sa mladom, odnosno U-20 reprezentacijom Srbije, opravdano odsutni bili su Dejan Meleg, Milan Lazarević i Lazar Zličić, a na prozivci su se pojavili i igrači kojima je istekao ugovor sa klubom - Darko Puškarić, Siniša Babić i Aleksandar Paločević. Oni nisu trenirali, već su imali razgovor sa predsednikom Dušanom Mijićem, pa će više informacija u vezi sa nastavkom njihovih karijera biti poznato tokom narednih dana.

S druge strane, pored nedavno pristiglog prvog pojačanja Nemanje Subotića (Budućnost Dobanovci), prvom timu Vojvodine za sada se pridružilo još nekoliko igrača koji su došli na probu. Među njima je i vezista Mahir Karić (25), koji je prošle sezone nastupao za Olimpik iz Sarajeva i koji će najverovatnije već u ponedeljak potpisati ugovor sa Vojvodinom. Pored njega, prisutni su bili još i vezista Luka Vujanović (22, Lovćen (Crna Gora)), desni bek Slavko Lukić (28, Fljamurtari (Albanija)), napadač Velimir Stanković (24, Huskvarna (Švedska)), vezista Milan Mirosavljev (22, Proleter), štoper Miloš Zlatković (20, OFK Beograd), štoper Momčilo Dulović (25, Jagodina), levi bek Mitar Ćuković (22, Lovćen (Crna Gora)) i desni bek Marko Bogojević (21, Dahau (Nemačka)). Svi oni trenutno su na probi, a do početka sezone znaće se i da li će neko od njih potpisati ugovor sa klubom. Takođe, iz omladinskog tima Vojvodine prvotimcima su trenutno priključeni golman Marko Ilić, vezista Mihajlo Nešković, štoper Mladen Devetak, napadač Miloš Zličić i vezista Kristijan Živković.


FOTO: fkvojvodina.rs

Ekipa će u Novom Sadu trenirati sve do 8.juna kada se seli na Zlatibor gde će se obaviti glavni deo priprema za novu sezonu. Tokom boravka na Zlatiboru fudbaleri Vojvodine će odigrati tri prijateljske utakmice sa ekipama Jedinstvo Putevi (9.jun), Zeta (14.jun), kao i još uvek nepoznatim rivalom (11.jun).

FOTO: fkvojvodina.rs