Fudbaler TSC-a iz Bačke Topole će od kompanije Mozzart dobiti i 50.000 dinara da uruči kao pomoć u humanitarne svrhe, kome god on bude smatrao da treba.

Briljirao je ponovo Rikardo Gomeš u dresu Partizana, spakovao je het-trik u mrežu lučanske Mladosti, sjajan je bio Mohamed Badamosi, koji je sa dva gola rešio pitanje pobednika u derbiju sa Vojvodinom. Ali, krunu za Najboljeg igrača 11. kola Mozzart Bet Super lige poneo je Martin Mirčevski, ofanzivac TSC-a.

Posle tačno deset rundi nagrada za najboljeg odlazi u Bačku Topolu. U prvom kolu laureat je bio Mihajlo Banjac, a danas je to Martin Mirčevski. Eto i njemu preporuke da možda sledećeg leta ode u neku jaku ligu, kao što je Banjac otišao u Rusiju.

Nagrada u ovom kolu ide u ruke Mirčevskom, jer je uradio nešto što nijedan fudbaler TSC-a do sada nije uspeo - postigao je het-trik u Mozzart Bet Super ligi! Ekipa Žarka Lazetića je sa 3:1 savladala na svom terenu Kolubaru, a sve što je ušlo u gol Lazarevčana bilo je delo reprezentativca Makedonije, koji je pokazao zašto je bio kralj strelaca u svojoj domovini.

Statistika kaže da je Mirčevski bio najbolji strelac kola, da je imao najviše udaraca na gol protivnika (osam), da je imao najviše šuteva u okvir gola (šest), da je imao najviše dodira s loptom u protivničkom šesnaestercu (devet), a imao je i najveći “XG”, što je jedan od modernih statističkih parametara, koji se prevodi kao “očekivani golovi”, odnosno meri se kvalitet šanse. Fudbaler TSC-a je imao “XG” 3,14.

Pored toga, Mirčevski je bio drugi u ovom kolu po broju uspešnih napadačkih akcija, iza Fusenija Dijabatea iz Partizana.

Probio je led makedonski reprezentativac, ova tri gola su mu ujedno i prvi pogoci ove sezone, pa se u Topoli nadaju da će Mirčevski tek sada krenuti sa serijskom “proizvodnjom”.

Izvor: Mozzart Sport