Najbolji igrač poslednjeg 37.kola Super lige Srbije u sezoni 2016/17 prema izboru naše redakcije je Ričmond Boaći, trostruki strelac za Crvenu zvezdu u pobedi nad ekipom Radničkog iz Niša u derbiju kola odigranom na stadionu ’’Rajko Mitić’’.

Odigrano je i sedmo, poslednje kolo doigravanja kroz plej-of i plej-aut fazu Superlige Srbije u sezoni 2016/17, a konačno je poznat i plasman svih timova elitnog ranga. Crno-beli su sjajnom partijom i ubedljivom pobedom nad ekipom Mladosti potvrdili prvo mesto i vratili šampionski pehar u svoje vitrine. Istovremeno su se crveno-beli odličnom igrom i ubedljivom pobedom oprostili od svojih navijača, barem kada je šampionat u pitanju, ali vesti iz komšiluka nisu im dale razloga za veliko slavlje. Elitni rang napuštaju ekipe Novog Pazara i Metalca koje su zauzele poslednja dva mesta na superligaškoj tabeli. Nekoliko igrača je ovog nedeljnog popodneva pružilo izvanredne partije, pre svega Marko Janković i Leonardo da Silva (Partizan), ali je ipak najbolji učinak imao sjajni Ričmond Boaći (Crvena zvezda) koji je sa tri pogotka pokazao da je odličan napadač i odveo svoj tim do tridesete prvenstvene pobede (4:0). On je tokom čitavog susreta sjajno sarađivao sa saigračima, dobro se kretao, uvek bio na pravom mestu i na muke stavljao odbranu gostujućeg tima. Zbog svega toga zasluženo je poneo epitet igrača kola, po drugi put tokom ove sezone, jer mu je isto ’’pošlo za nogom’’ i nakon mečeva 27.kola Super lige Srbije kada je sa dva pogotka i asistencijom bio nazaslužniji za trijumf crveno-belih u duelu sa ekipom Čukaričkog.


FOTO: crvenazvezdafk.com

Ekipa Crvene zvezde je od prvog minuta derbija kola bila dominantniji i daleko opasniji tim, a pobeda je mogla biti i ubedljivija. Crveno-beli su rano ’’načeli’’ protivnika, već u 18.minutu susreta, a strelac je bio Ričmond Boaći. On je nakon jednog prekida, nedovoljno dobre intervencije odbrane gostiju i pravovremeno vraćene lopte Mihaila Ristića u šesnaesterac iza njihovih leđa, sjajno zaobišao golmana Vladimira Bajića i zatresao mrežu Nišlija. Do kraja prvog dela igre crveno-beli nisu uspevali da iskoriste stvorene šanse, okvir gola im u dva navrata nije bio ’’saveznik’’, ali su se ’’raspucali’’ u drugom poluvremenu. Drugi pogodak viđen je već u 48.minutu susreta, a strelac je ponovo bio Ričmond Boaći. Nemanja Milić je odlično prošao po desnoj strani i uputio loptu u srce šesnaesterca, loptu nisu uspela da zaustave trojica defanzivaca gostiju, a napadač iz Gane je bio siguran u kažnjavanju te greške. Do het-trika Ričmond Boaći je stigao u 60.minutu susreta nakon odličnog prodora Dušana Anđelkovića po desnoj strani. Brzonogi bek crveno-belih je ’’zavrnuo’’ loptu ka ivici šesnaesterca gde je prihvata Boaći i fantastičnim udarcem šalje u mrežu Nišlija. Ubrzo zatim, u 66.minutu susreta, izvršena je treća izmena u redovima Crvene zvezde, a najboljeg aktera ovog susreta zamenio je iskusni Nenad Milijaš. Konačan rezultat ovog susreta postavio je u 90.minutu Marko Petković nakon odlične akcije Nenada Milijaša i Dušana Anđelkovića.


FOTO: crvenazvezdafk.com

Ričmond Boaći (24) je rođen u Akri (Gana), igra na poziciji centralnog napadača, a seniorsku karijeru je započeo u italijanskoj Đenovi. Tokom karijere je nastupao i za Sasuolo, Juventus, španski Elče, Atalantu, holandsku Rodu i italijanskog drugoligaša Latinu odakle je tokom zimskog prelaznog roka i stigao u Beograd. Od starta prolećnog dela sezone zabeležio je 16 nastupa za Crvenu zvezdu u Super ligi Srbije, uz 12 postignutih pogodaka, kao i 3 nastupa u Kupu Srbije, uz 4 postignuta pogotka. Za mlađe reprezentativne selekcije svoje zemlje (U20) zabeležio je 6 nastupa i postigao 2 pogotka, dok je za najjaču selekciju debitovao 2012.godine i zabeležio 10 nastupa uz 4 postignuta pogotka.

Pogledajte video izveštaj sa ove utakmice: