Uprava fudbalskog kluba Radnički iz Niša je nakon razlaza sa Tomislavom Sivićem brzo pronašla rešenje za upražnjeno mesto šefa stručnog štaba. Danas je na stadionu ’’Čair’’ zvanično predstavljen novi strateg Nišlija, Saša Mrkić.

Novi šef stručnog štaba je istakao da ekipu preuzima u delikatnom trenutku i da je evidentno da najviše problema ima u defanzivi:

’’Da je bilo dobro, ja sada ne bih bio ovde. Ima problema, nisam zatekao dobru situaciju u timu, ali nije mi prvi put da preuzimam Radnički u delikatnom trenutku. Ono što je svima jasno je da ovaj tim ima problem sa samopouzdanjem i veoma loš učinak u defanzivi. Ofanziva je dobra i tu neću puno menjati, ali u ova tri dana sam mnogo pažnje obratio na odbranu. Moramo rešiti pitanje centralnog štopera. Jamkam se nedavno oporavio od malarije i još nije fit, Savić je dugo bio povređen, a Etungu Amogu mi je još uvek misterija. Nedavno je stigao i još mu treba vremena da se uklopi. Ideja mi je da igramo u formaciji 4-2-3-1, ali ako ne uspem da uigram problematičnu zadnju liniju, moraćemo da igramo sa trojicom štopera za početak. I pored svega, ja sam optimista. Vojnik sam ovog kluba, zahvalan sam na ukazanom poverenju i spreman sam da ekipu povučem prema napred.’’

Sportski direktor Radničkog Aleksandar Jovanović istakao je da mu je drago što je Saša Mrkić prihvatio da preuze ekipu u ovom trenutku i zahvalio se Tomislavu Siviću na svemu što je učinio u prethodnom periodu:

’’Jako mi je drago što je Saša Mrkić, sa kojim sam dugo i u više navrata sarađivao kao igrač, prihvatio da preuzme kormilo ekipe u ovako teškom trenutku. Želim da se zahvalim Tomislavu Siviću na svemu što je uradio u Nišu. Nešto je novo pokušao da uradi, nije uspeo, a pre svega nije imao sreće. Mi moramo dalje, nadam se da već od srede krećemo sa pobedama, da se vratimo tamo gde pripadamo, a to je svakako gornji deo tabele.’’

Prvi meč Radnički igra već sutra u Lazarevcu gde se u zaostalom susretu 3. kola Mozzart Bet Super lige Srbije sastaje sa ekipom Kolubare.

FOTO: FK Radnički Niš