Derbi meč 5. kola Mozzart Bet Super lige Srbije igra se u Beogradu gde domaći Čukarički dočekuje goste iz Subotice, ekipu Spartaka Ždrepčeve krvi. Biće to duel timova koji su dobro započeli aktuelnu sezonu i koji se nalaze u vrhu tabele, pa treba očekivati zanimljivu i kvalitetnu utakmicu.

Beograđani su na startu superligaške sezone ostvarili tri pobede i pretrpeli jedan poraz, pa sa 9 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 3. mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti savladali ekipu Mladost GAT, a rezultat je bio 0:2. Subotičani su na startu superligaške sezone zabeležili dve pobede i dva puta odigrali nerešeno, pa su sa 8 bodova na svom kontu uoči ovog kola zauzimali 5. mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao domaćini savladali ekipu Voždovca, a rezultat je bio 3:0. Tokom prethodne sezone odigrali su dva međusobna susreta, a ’’brđani’’ su oba puta slavili rezultatom 2:1.

Golman ’’brđana’’ Novak Mićović ističe da su im bodovi neophodni za nastavak uspešne serije u šampionati i da je za to neophodno da svi u timu pruže svoj maksimum:

 ’’Prvi naredni rival je Spartak, apsolutno smo posvećeni tom susretu. Bodovi su nam neophodni, dobar start sezone u Super ligi je imperativ. Znamo ko nam dolazi u goste, očekujem da će Subotičani biti agresivni, da će probati da nas iznenade na Brdu i da nastave inače odličnu seriju u kojoj se nalaze. Na nama je da budemo još agresivniji, da imamo veću želju od njih, i samo tako možemo do trijumfa. Imaju izuzetne igrače, između ostalog i u ofanzivnom delu, gde najveća opasnost preti od Bijelovića. I naravno, krasi ih vrlo dobra igra u prekidu. Moraćemo da damo maksimum za četvrtu pobedu u domaćem prvenstvu.’’

Šef stručnog štaba ’’golubova’’ Slavko Petrović smatra da je ekipa Čukaričkog na svom terenu favorit, ali očekuje interesantnu utakmicu i još jednu dobru partiju svog tima:

’’U prva četiri kola smo dobro odradili domaći zadatak i rasterećeno putujemo u Beograd gde nas očekuje teška utakmica. Ekipa Čukaričkog godinama pokazuje da spada u sam vrh srpskog fudbala. Ja sam lično navijao za Čukarički kada su igrali protiv Holanđana i zbog koeficijenta srpskog fudbala. Nažalost gosti su brzo došli do ubedljivog vodstva i u tom meču nismo videli svu njihovu snagu. Mi ćemo sve učiniti da dođemo do novih bodova, iako je normalno da je Čukarički kući favorit. Međutim, moja ekipa ako nastavi sa ovakvim igrama i zalaganjem svima će biti trvd zalogaj. Verujem da nas očekuje jedna interesantna utakmica.’’

Derbi susret 5. kola Mozzart Bet Super lige Srbije između Čukaričkog i Spartaka igra se u nedelju 07. avgusta 2022. godine, sa početkom u 21:00 čas. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na TV Arena sport 2 Premium.

FOTO: FK Čukarički