Četiri kola za početak i tri priznanja za igrača utakmice za Veljka Simića. Najboljeg na terenu kada je Vojvodina lomila Napredak, Mladost GAT, ovog vikenda i Radnički Kragujevac. I logična posledica – nagrada za igrača meseca jula u Mozzart Bet Super ligi za 27-godišnjeg ofanzivnog veznog.

Simić je u ova četiri kola postigao tri gola – efikasniji je samo Milan Pavkov sa pozicije centarfora – a njegov učinak poseban značaj dobija kada znamo da je ceo tim Voše trenutno na koti sedam. Simićev doprinos je vidljiv i laiku.

I te kako je vidljiv svima onima koji gledaju utakmice Vojvodine. Neumoran radnik, iznad svega - konkretan na terenu. O tome svedoče i ocene naših izveštača. Jer Veljko Simić je jedini igrač Mozzart Bet Super lige koji je u uvodna četiri kola imao prosečnu ocenu iznad sedmice. Precizno – 7,12.

Iza njega ostao je kvartet Crvene zvezde – Mirko Ivanić, Milan Pavkov, Aleksandar Katai i Milan Borjan – na okruglo sedam, a i naredne pozicije na listi najbolje ocenjenih igrača Mozzart Bet Super lige rezervisane su za igrače šampiona Srbije: Usman Bukari (6,87), Kings Kangva (6,75), pa Gelor Kanga (6,66)i Aleksandar Dragović (6,87)... Tek na desetom mestu još jedan igrač Vojvodine, Mamadu Traore sa prosečnom ocenom 6,62.

Za one koji vole nešto detaljnije da prate Mozzart Bet Super ligu otkrićemo i da do 20. mesta pozicije imaju i Andrej Todoroski (Spartak, 6,62), Stefan Mitrović (Radnički/Zvezda, 6,62), Nemanja Stojić (TSC, 6,62), Stefan Hajdin (Voždovac 6,50), Iv Baraj (Vojvodina, 6,50), Nemanja Nikolić (Vojvodina, 6,50), Đorđe Ivanović (Čukarički, 6.50), Miloš Mijić (Novi Pazar, 6.50), Filip Manojlović (Spartak, 6,50) i Veljko Ilić (TSC, 6,37).

Ali ispred svih – Veljko Simić. Za sada. Mada kako ono kažu: prvenstvena trka je maraton, ne sprint.

Važna napomena: Mozzart je za igrača meseca spremio donaciju od 100.000 dinara koju će dobitnik priznanja usmeriti ka ustanovi za koju smatra da joj je pomoć najpotrebnija. Podsetimo, za igrača kola svake nedelje doniraćeo još po 50.000 dinara.

Podsetimo, igrači kola do sada su bili...

  1. kolo: Mihajlo Banjac (TSC)
  2. kolo: Lazar Jovanović (Radnički Niš)
  3. kolo: Milan Pavkov (Crvena zvezda)
  4. kolo: Petar Gigić (Javor)

Izvor: Mozzart Sport