Crvena zvezda superiorna, Vojvodina odmah za vratom, Čukarički je na terenu pokazao da ne priča u prazno kada najavljuje novi nalet na Evropu. Ali trener jula u Mozzart Bet Super lige po našem izboru je Žarko Lazetić, šef stručnog štaba TSC-a.

Biće naravno i drugačijih mišljenja, jer mogli bismo da branimo i odluku da nagrada završi u rukama Dejana Stankovića i njegovih 12 bodova uz gol-razliku 17:1. Isto važi i za Milana Rastavca pod čijim je vođstvom Vojvodina vaskrsla. Ali važi i za Lazetića, jer dok je Zvezda igrala sa Radničkim iz Niša, Kolubarom, ekipom Mladosti iz Lučana i Radnikom, a Vojvodina sa Napretkom, gradskim rivalom Mladost GAT, Spartakom i Radničkim iz Kragujevca, Topolski sportski klub je pregurao tri od verovatno pet najtežih gostovanja u sezoni.

Na Banovom brdu ubedljivih 4:1. Potom razočaravajućih 0:0 protiv Javora posle odlaska ponajboljeg igrača Mihajla Banjca u Krasnodar. Zatim još jedan remi bez golova, usred Humske. I potom za vikend još jedna sigurna pobeda, ovog puta na Čairu, protiv Radničkog 3:0.

“Počastvovan sam zbog nagrade. Nisam je očekivao. Nisam ni znao da postoji. A druga stvar, kad sam čuo da postoji: mislio sam da će Deki Stanković da je dobija svaki mesec, a-ha-ha. Oni skoro stalno imaju sve pobede, imaju tim za Ligu šampiona, ne za Mozzart Bet Super ligu. Tako da, kad ste me pozvali, prvo sam ja zvao Stručni štab da se njima zahvalim, jer oni veliki posao odrađuju: Dražen Bolić, Dobrivoje Mutavdžić, Krsto Jokić, Silard Farago, to su neki najbliži saradnici i ovo je zajednička nagrada svih nas“, rekao je Žarko Lazetić.

Sedam golova TSC-a, koliko su dali još Partizan i Voša, a više je postigla samo Zvezda. I jedan primljen, a samo je novosadska Stara dama još na nuli. Sa timom koji je, bar na papiru, ipak skromniji od Zvezdinog, Partizanovog ili Vošinog, TSC je krenuo bolje no što su mnogi očekivali, a u avgustu ga čeka ipak nešto povoljniji raspored i sudari sa Novim Pazarom, ekipom Mladost GAT i Radničkim 1923 u Bačkoj Topoli, a na strani i gostovanja kod Napretka u Kruševcu i Spartaka u Subotici.

Sluti na još jednu kvalitetnu sezonu, iako je TSC u prethodnom ciklusu ostao kratkih rukava pošto je u poslednja dva kola ostao bez Evrope.

“Dobili smo udarac čekićem u glavu u poslednja dva kola. Možda je bilo i dobro za nas što smo posle toga radili u miru, bez velikih očekivanja sa strane. Naša jesu bila ovakva, ja sam i rekao da žalim za dva boda protiv Javora. Ne želim da budem arogantan, ali na toj utakmici smo možda i više nego na bilo kojoj drugoj zaslužili da pobedimo. Ključ je u kontinuitetu. Već osam meseci radim sa ovom ekipom, navikli su se i oni na zahteve i principe koje stalno ponavljamo, a taj kontinuitet je ono što fali u Srbiji“.

Opširan intervju sa Žarkom Lazetićem čitaćete na stranicama Mozzart Sporta u toku dana.

Izvor: Mozzart Sport