Fudbaleru Radničkog iz Niša, Lazaru Jovanoviću, danas je uručena nagrada kao najboljem igraču 2. kola Mozzart Bet Super lige Srbije. Dobijenu sumu od 50.000 dinara usmerio je za lečenje malog Vukana.

Maestralnom igrom, sjajnim pogotkom i još boljom asistencijom u duelu protiv Partizana, Lazar Jovanović prvotimac Radničkog iz Niša, izborio se za epitet najboljeg igrača drugog kola Mozzart Bet Super lige. Osim što je demonstrirao sjajno fudbalsko umeće na terenu, u saradnji sa kompanijom Mozzart još jednom je dokazao da humanost postaje sinonim Mozzart Bet Super lige.

Kao generalni sponzor Superlige, kompanija Mozzart u svakom kolu najboljem igraču donira 50.000 dinara, a Lazar Jovanović je odlučio da ovaj iznos usmeri za lečenje malog Vukana (Fondacija Budi Human).

Svojom igrom inspirisani Jovanović doveo je Partizan u situaciju da do poslednjih sekundi utakmice strepi od poraza, kao i da već u drugom kolu Mozzart Bet Super lige prospe prve bodove. Pomenuti učinak ujedno je i zasluženo članu Nišlija doneo privilegiju da se okiti prvom osmicom u superligaškim izveštajima Mozzart Sporta. Jovanoviću je pogodak protiv crno-belih bio drugi od februarskog derbija na Čairu upravo u susretu sa istim rivalom, a kuriozitet je da je prvenac postigao u majskoj pobedi nad TSC-om (2:0) koja se potom ispostavila kao slavlje vredno plasmana u kvalifikacije za Ligu konferencije

“Naravno da prija biti izabran za najboljeg igrača kola. Ipak, zasluge ne idu samo meni, nego kompletnoj ekipi. Pokazali smo još u prvom kolu protiv Zvezde da možemo da igramo sa svakim. Tada rezultat (0:4, prim. aut) prema mom mišljenju nije bio realan, ali neke šanse koje nismo iskoristili protiv Zvezde jesmo protiv Partizana i eto, stigla je nagrada. Osim plakete drago mi je što mogu i da pomognem jer ima toliko dece kojima je potrebno lečenje, malo skrećem sa teme ali u državi neke pare ne idu gde treba, poput rijalitija i sličnog. Meni je jako drago što ovih 50.000 dinara ide za lečenje jednog deteta, a s druge strane lepo i od Mozzarta što je došao na ovu ideju i čast mi je što mogu da doprinesem” istakao je Jovanović.

Plaketu i ček koji je Jovanović prosledio Fondaciji Budi Human za lečenje malog Vukana uručio je Milan Maravić, predstavnik kompanije Mozzart koja će posle svakog kola donirati 50.000 dinara u humanitarne svrhe, a najbolji igrač te runde dobiće priliku da pomenutu sumu opredeli za ustanovu za koju smatra da joj je pomoć najpotrebnija. Za igrača meseca spremili smo donaciju od 100.000 dinara, a tokom sezone u Mozzart Bet Super ligi očekuju vas još brojna prijatna iznenađenja.

Izvor: Mozzart Sport