Beogradski Partizan u okviru 3. kola Mozzart Bet Super lige Srbije na svom stadionu dočekuje goste iz Bačke Topole, ekipu TSC-a.

Šef stručnog štaba crno-belih Ilija Stolica zatražio je od navijača da imaju strpljenja za novi tim i novi stručni štab, a pohvalno je govorio o rivalu:

’’Treće kolo, a već drugi derbi za nas. Očekuje nas izuzetno kvalitetan protivnik, jedan od najbolje organizovanih klubova u Super ligi, sa evropskim ambicijama. Ono što je najvažnije je da je ovo nama prva utakmica na našem terenu, srećni smo što se posle dva gostovanja vraćamo svojoj kući. Želimo da pozovemo navijače da nas podrže, da vide novi tim, u novoj opremi i nekoliko igrača koji će prvi put zakoračiti na naš teren. Izuzetno je važna podrška, da postoji razumevanje i strpljenje za proces koji prolazimo. Svi bismo želeli da to bude brže, instant, ali neki procesi u životu i fudbalu ne idu tako jednostavno. Važna je maksimalna podrška svih devedeset minuta, a posle toga da budemo ispraćeni aplauzom ili kritikom, ali tokom utakmice ove momke treba ohrabriti da ostvare ono što svi želimo, a to je pobeda. Otišlo je desetak igrača, nekoliko je došlo, novi trener, novi stil igre. Do pre dve nedelje nismo imali dovoljan broj igrača u ekipi, ne treba to da bude izgovor, ali duboko verujem da azbuka mora da se uči od početka, nemoguće je da neko krene da čita ako neke stvari nije prošao. Uigravanje je sastavni deo, a bilo bi idealno ako to podržava rezultat kakav svi želimo. Ne postoji jedno mesto, jedan čovek, uvek je tim u pitanju. Kod nas je poznato da često rotiramo, tako će biti i sutra. Ali tačka je stavljena analizom i korekcijom na treninzima i sada nas čeka novi protivnik. Ima stvari koje su satavni deo našeg fudbala i sporta, tenzija i nervoza uvek ima, ali to je dvosmerna ulica, koliko god se trudili da je izbegnete, ona je podstaknuta pritiscima ili sa strane ili od protivnika. Slažem se da moramo bolje da se kontrolišemo u tim situacijima, a to je bio deo analize. Ono što je moglo da se ispravi, ispravili smo. Što se tiče rivala, znam njegov stil i njegovu ideju igre. To je jedna od ekipa protiv kojih je lakše igrati jer su jasni principi igre, imaju upečatljiv stil. Uvek se radujem kada igramo sa ekipom kojoj je fudbal u prvom planu. Verujem da će tu naš kvalitet doći do izražaja i odneti prevagu. Otišao im je Banjac, ali bilo bi neumesno reći da jedan igrač čini tim. On je bio jedan od najboljih mladih igrača u našoj ligi prošle sezone. Veličina transfera i klub u koji je otišao dovoljno govore o tome. Imaju oni igrača koji su spremni za tu poziciju, radi se o sistemu, mala je promena, suštinski to ostaje isto. Kvalitetna i dobro organizovana ekipa, imaćemo protivnika koji sa punim pravom ima evropske ambicije.’’

Meč 3. kola Mozzart Bet Super lige Srbije između Partizana i TSC-a igra se u subotu 23. jula 2022. godine, sa početkom u 21:00 čas.

FOTO: FK Partizan