Kragujevački Radnički 1923 u okviru 1. kola Mozzart Bet Super lige Srbije gostuje u Lazarevcu gde če odmeriti snage sa ekipom Kolubare.

Šef stručnog štaba gostujučeg tima Dejan Joksimović ulogu favorita prepušta domaćem timu, ali veruje da njegov tim ima kvalitet da ostvari pozitivan rezultat u Lazarevcu:

’’Imali smo nikad manje vremena za pripreme, ali smo se potrudili da u tom kratkom vremenskom intervalu odradimo sve ono što smo planirali. Koliko smo u tome uspeli pokazaće predstojeće utakmice. Lično sam zadovoljan odnosom igrača na treninzima i pripremnim utakmicama i verujem da ćemo biti konkurentniji u odnosu na prošlu sezonu. Kolubara je uspela da okosnicu tima iz prethodne sezone nadogradi sa par ozbiljnih pojačanja, tako da će po mom mišljenju imati još jači i konkurentniji tim u odnosu na prošlu sezonu. Nema sumnje da nas očekuje izuzetno zahtevna utakmica u kojoj uloga favorita pripada ekipi Kolubare, ali se mi svakako nećemo predavati. Sigurno da imamo neke svoje adute koji nam daju pravo da verujemo u pozitivan rezultat. Maksimović se vratio u trenažni proces, ali ga neće biti u protokolu za utakmicu u Lazarevcu, dok je sa Nikolom Кovačevićem složenija situacija i njega očekuje nešto duža pauza. Sigurno da izostanak ove dvojice igrača predstavlja veliki hendikep za nas, posebno ako se ima u vidu da je Maksimović bio naš najbolji strelac tokom priprema u Sloveniji, a da je Kovačević predstavljao jedan od stubova odbrane u prošloj sezoni. Ipak, povrede su sastavni deo fudbala, a mi srećom imamo dovoljno kvalitetnih rešenja na klupi koja mogu da nadomeste njihov izostanak.’’

Meč 1. kola Mozzart Bet Super lige Srbije između Kolubare i Radničkog 1923 igra se u ponedeljak 11. jula 2022. godine, sa početkom u 20:00 časova.

FOTO: FK Radnički 1923