Novosadska ekipa Mladost GAT u okviru 1. kola Mozzart Bet Super lige Srbije gostuje u Surdulici gde će odmeriti snage sa ekipom Radnika.

Šef stručnog štaba gostiju Branko Žigić ističe da domaći tim još uvek nije na željenom nivou, u čemu vidi šansu za postizanje pozitivnog rezultata:

’’Kada je reč o fizičkoj pripremi, odradili smo lavovski deo posla, kako u Novom Sadu, tako i na Zlatiboru gde smo trenirali. Taj deo ocenio bih pozitivno, ali bez namere da dajem neku konačnu ocenu o uspešnosti onog na čemu smo radili. Odigrali smo i tri kontrolne utakmice, od kojih je poslednji test u Lučanima malo pokvario utisak, kako rezultatski, tako i samim pristupom. Ipak, treba imati na umu to da su momci bili umorni, baš kao što su bili sveži kada smo igrali protiv Sutjeske iz Nikšića. Zahvalan sam agilnoj upravi kluba na uslovima koje su nam omogućili za pripreme, kao i osoblju hotela ’’Zlatbor’’ i ’’Palisad’’ na usluzi i terenima. Najvažnije je to da smo sačuvali zdravlje, a sitnije povrede uspeli smo da saniramo i u kompletnom sastavu dočekujemo duel sa Radnikom u Surdulici. Svako gostovanje je u principu dosta teško, ali ubeđen sam da u prvom kolu gosti imaju više šansi nego domaćini. Svi izlazimo iz priprema i prijateljski susreti koji su za nama nisu pravi pokazatelj kvaliteta i snage timova. O Radniku ne treba trošiti puno reči, jer je reč o timu koji je u prošloj sezoni uzeo pet bodova šampionu Crvenoj zvezdi, a uz to je u nekih šest ili sedam susreta bio bez primljenog gola. Tokom leta su pretrpeli dosta promena, počevši od one na čelu stručnog štaba. Stigao je na to mesto Aleksandar Linta, čovek koji se ozbiljno bavi fudbalom i ima neke vlastite zahteve u igri, kako u defanzivi, tako i u napadu. Njegov tim to polako usvaja, ali još nije na tom putu kompletno uspeo kako bi to Linta želeo. Misim da možemo da iskoristimo tu njihovu neuigranost, iako smo i mi dosta promenili igrački kadar. Surduličani će imati prednost domaćeg terena, znamo kakva je tamo atmosfera, ali imamo pravo da se nadamo pozitivnom rezultatu, svejedno da li pobedi ili nerešenom ishodu.’’

Meč 1. kola Mozzart Bet Super lige Srbije između Radnika i Mladosti GAT igra se u nedelju 10. jula 2022. godine, sa početkom u 20:00 časova.

FOTO: FK Mladost GAT