Prozivkom igrača i prvim treningom danas su započele pripreme ekipe Partizana za predstojeću fudbalsku sezonu u kojoj će crno-beli pokušati da stignu do trofeja koji su u prethodne dve izostali.

Zvaničnom prozivkom u Sportskom centru Partizan - Teleoptik, u prisustvu medija i članova UO FK Partizan, otpočela otpočele su pripreme crno-belih za sezonu 2022/2023. Prisutne su pozdravili predsednik kluba Milorad Vučelić, generalni direktor Miloš Vazura, sportski direktor Ivica Iliev, kao i članovi UO - Dragan Trailović, Zoran Rajić, Vladimir Đukić i Goran Pandurović.

Predsednik Milorad Vučelić je tokom obraćanja igračima pred početak priprema istakao da su rezultati u prethodnoj sezoni bili odlični, ali da su trofeji ipak izostali:

’’Minule sezone smo postigli veliki takmičarski uspeh pod vođstvom trenera Aleksandra Stanojevića i verovatno bismo, da je samo takmičarski deo bio u pitanju, odneli titulu. Međutim, van terena smo bili manje uspešni i pred kraj smo ostali bez trofeja. I u Evropi smo stigli dalje nego ikad tokom prolećnog dela sezone. Od igrača se očekuju bitke i takmičenje u prvenstvu, Kupu i Evropi, a ja im želim uspeh. Ukoliko se potpuno posvete terenu mogu se nadati uspehu. Ne smeju ni da pomišljaju da isteruju neke druge pravde. Nadam se da će VAR raditi svakog trenutka, da pravda neće zavisiti od čoveka i sudija.’’

Direktor FK Partizan Miloš Vazura na početku priprema za novu sezonu istakao je da će biti dosta promena u timu i da očekuje veliki broj dolazaka i odlazaka:

’’Dovešćemo dva do tri stranca, Iliev kao sportski direktor pregovara. Takođe, dovešćemo nekoliko domaćih igrača. Konkretno, pregovaramo sa četiri domaća i tri strana igrača. Dosta je igrača kojima ističu ugovori, svima smo se zahvalili i želimo da osvežimo tim sa novim trenerom. Biće potpuno jasna slika pre odlaska u Sloveniju na pripreme. Sa sportske strane prioritet je titula. Prethodne sezone nismo uspeli da sačuvamo pet bodova prednosti, pod čudnim okolnostima smo izgubili titulu, ali zatvaramo to poglavlje. Stanojević je rekao stav, a mi smo ga podržali. Nisu osvojili titulu sa duplo više bodova, iako su imali duplo veći budžet. Verujemo da će sve biti pošteno naredne sezone. Prethodne sezone je bilo mnogo bolje suđenje nego pretprošle, te se nadam da će ove biti savršeno.’’

Šef stručnog štaba crno-belih istakao je da želi da osveži stvari i ukloni negativnu energiju nastalu po završetku sezone, kao i da formiranje ekipe tek sledi:

’’Bilo je raznih vesti, pretpostavki i bespotrebnih donošenja zaključaka. Ono što je činjenica da nijedan igrač bez moje saglasnosti ne može da ode, dođe ili vrati se. Želja mi je da osvežimo stvari i preokrenemo energiju koja smatram da nije dovoljno dobra posle završetka prošle sezone. Voleo bih da sam izašao na prvi trening i rekao da je ovo tim za narednu sezonu, ali čeka nas dugo formiranje ekipe. Prelazni rok je živa stvar, ali ono što je do nas jeste da mora da postoji volja da što pre posao oko formiranja tima završimo i da imamo tim sa kojim ćemo pokušati da ostvarimo ciljeve. Dolaziće igrači i nadam se da će do Slovenije biti poznat veći deo tima. Jedan od osnovnih kriterijuma kod izbora igrača na koje računamo je zdravstveni razlog. To je nažalost jedan od faktora kod igrača kojima se produžavaju ili ne produžavaju ugovori. Dača Pantić je jedan od primera, očekujemo da se potpuno oporavi do septembra. Žao mi je što su se statusi igrača provlačili kroz medije. Želim sa svakim da razgovaram. Svaki igrač ima ličnu specifičnu situaciju i status svakog fudbalera ću moći da kažem tek nakon razgovora sa njima, odnosno za dva ili tri dana. Partizan je prošle sezone osvojio rekordan broj bodova, imao sjajnu sezonu, ali to nije krunisao makar jednim trofejom. Među tim momcima mora da se traži baza. Broj eventualnih odlazaka će uslovljavati dolaske. Ne mogu da kažem precizan broj transfera, ali gledaćemo da tim bude formiran u najkraćem roku.’’

Stručni štab crno-belih je na prvom treningu imao na raspolaganju 26 igrača, i to: Bojan Ostojić, Luka Subotić, Filip Holender, Bibras Natho, Kvinsi Menig, Nemanja Stevanović, Slobodan Urošević, Milan Smiljanić, Nikola Lakčević, Nemanja Jović, Milan Lukač, Vanja Vlahović, Mateja Stašević, Marko Živković, Saša Zđelar, LJubomir Fejsa, Nemanja Miletić, Aleksandar Lutovac, Aleksandar Popović, Miloš Jojić, Aleksandar Miljković, Mihajlo Petković, Marko Milovanović, Samed Baždar, Lazar Slavković i Marko Jevtović. Ekipi će se naknadno priključiti Rikardo Gomeš, Igor Vujačić, Siniša Saničanin, Mihajlo Ilić i Nikola Terzić.

Šef stručnog štaba Ilija Stolica je izneo plan treninga za prvu nedelju rada, kao i za početak priprema u Sloveniji, gde će crno-beli boraviti u periodu od 18. juna do 2. jula 2022. godine.

FOTO: FK Partizan