Najbolji igrač 35.kola Super lige Srbije u sezoni 2016/17 prema izboru naše redakcije je Mihailo Ristić, strelac i asistent u važnoj pobedi Crvene zvezde nad ekipom Mladosti iz Lučana.

Odigrano je i peto kolo doigravanje kroz plej-of i plej-aut fazu Superlige Srbije u sezoni 2016/17, a publika je imala priliku da isprati nekoliko veoma važnih i uzbudljivih duela. Ni posle ovog fudbalskog vikenda situacija nije ništa manje neizvesna, ne samo kada je reč o borbi za titulu, već i u borbi za opstanak u elitnom rangu. Naša dva najtrofejnija kluba, Crvena zvezda i Partizan, slavili su uz mnogo prolivenog znoja, tek nakon preokreta. Fudbaleri Partizana su prvi ostvarili trijumf i tako pritisak prebacili na najvećeg konkurenta u borbi za titulu. Crveno-beli su nakon izuzetno slabog prvog poluvremena bili na korak od gubitka te trke, ali su sjajnom partijom u drugom delu igre pokazali da se nisu predali i ostvarili pobedu rezultatom 4:1(1:1). Fantastičnu partiju pružio je rezervista Mihailo Ristić kome je bilo dovoljno samo desetak minuta igre da pokaže sav svoj raskošan talenat i zaseni ostale saigrače. On je u igru ušao sa velikom željom i mnogo samopouzdanja, u svakom kontaktu sa loptom videlo se da je rešen da prelomi meč, u čemu je na kraju i uspeo. Prvo je sjajnim pogotkom uvećao prednost svoga tima i skinuo veliki teret sa leđa saigrača, a onda izuzetno preciznom asistencijom pomogao da se stavi tačka na ovaj susret. Zbog svega toga nismo imali ni najmanju dilemu u izboru za najboljeg igrača 35. prvenstvenog kola.

Početak meča obeležila je borbena igra domaćeg tima koji je najčešće kreirao akcije po desnoj strani preko Petkovića i Plavšića, ali bez pravih rešenja u završnici. Nakon nekoliko propuštenih prilika crveno-belih stigla je kazna na drugoj strani, iz prvog udarca ka golu igrača gostujućeg tima. Igrao se 25.minut kada su Lučanci organizovali napad po desnoj strani, lopta je stigla do Tumbasevića koji je sa ivice šesnaesterca uputio centaršut, a lopta je prošla pored nekoliko igrača koji je nisu dirali i završila u mreži gola golmana Kahrimana. Crveno-beli su nastavili sa napadima i do kraja prvog dela igre uspeli da poravnaju rezultat. Igrao se 45.minut kada je Srnić dobro prošao po levoj strani i još bolje uposlio Boaćija, a ovaj na nekih sedam metara sjajno primio loptu i iz okreta matirao mladog golmana Rosića. Napadi domaćeg tima nastavili su se i u drugom delu igre, ali sa mnogo više uspeha. Crveno-beli su u 51.minutu susreta stigli do potpunog preokreta nakon briljantne akcije Petkovića. Njegov pokušaj da uposli jednog od saigrača zaustavila je odbrana gostiju, odbijena lopta vratila mu se u noge, a onda je majstorski ’’nanizao’’ nekoliko igrača i iskosa sa desne strane preciznim udarcem savladao golmana Lučanaca. Bez obzira na stečenu prednost nastavili su fudbaleri Crvene zvezde da napadaju, ali je u svakoj od tih akcija falila kvalitetnija završnica. U 80.minutu susreta u igru je umesto Plavšića ušao Ristić, a mladi rezervista crveno-belih na najbolji mogući način iskoristio je dobijenu minutažu. Već u prvoj prilici da uputi udarac na gol, u 86.minutu susreta, on je to i učinio. Primio je loptu na nekih dvadesetak metara od gola protivnika, sjajnim driblingom se oslobodio dvojice čuvara, a onda fantastičnim udarcem levom nogom sa ivice šesnaesterca matirao golmana Rosića. To kao da je rasteretilo sve igrače domaćeg tima koji su već u 88.minutu susreta nakon izuzetno lepe akcije stigli do novog pogotka i nedostižne prednosti. Akciju je na sredini terena započeo Kanga koji šalje loptu na levu stranu ka Ristiću, on pravovremeno šalje izuzetno precizan centaršut ka rezervisti Miliću, a ovaj u padu sa ivice peterca glavom ’’zakucava’’ loptu u mrežu lučanskog tima i postavlja konačan rezultat ove utakmice.


FOTO: crvenazvezdafk.com

Mihailo Ristić (21) je rođen u Bijeljini, a u podmladak Crvene zvezde stigao je iz Rudara iz Ugljevika. Seniorskom timu Crvene zvezde priključen je u julu 2014.godine i od tada je za ovaj klub zabeležio 86 nastupa u svim takmičenjima, uz sedam postignutih pogodaka i devet asistencija. Afirmisao se kao levo krilo, ali je veoma često igrao i na drugim pozicijama u timu, najčešće kao levi bek. Deset nastupa zabeležio je i kao član mlađih reprezentativnih selekcija naše zemlje (U19, U20, U21), kao i jedan nastup za seniorsku selekciju pod vođstvom Slavoljuba Muslina.

Pogledajte video izveštaj sa ovog susreta: