Okupljanjem i prvim treningom započele su pripreme ekipe Čukaričkog za novu sezonu, a tom prilikom organizovano je i predstavljanje novog šefa stručnog štaba.

Fudbaleri Čukaričkog započeli su pripreme za novu sezonu pod komandom novog šefa stručnog štaba Dušana Kerkeza. Belo-crni će trenirati na stadionu na Banovom brdu do polaska u Sloveniju 16. juna. Tom prilikom uprava kluba je zvanično predstavila novog šefa stručnog štaba Dušana Kerkeza.

Na izuzetno posećenoj konferenciji za medije održanoj u pres sali stadiona na Banovom brdu novi trener se obratio novinarima:

’’Imamo najveće ciljeve, ali treba biti realan. Naravno, ne bi trebalo ni odustajati lako, Evropa, kup, to je cilj. Uvek je lepo završiti sezonu u vrhu, izlaskom na međunarodnu scenu. Da li ćemo biti bolji ili ne sledeće sezone, ne mogu da kažem, ali se nadam. Čukarički je završio na trećem mestu poslednje dve godine i to je uspeh. Međutim, u odnosu na drugoplasiranog imali smo veliki bodovni zaostatak. Uvek treba težiti ka boljem. Želim da se zahvalim Draganu Obradoviću, direktorima Matijaševiću i Grkiniću na poverenju i šansi da se vratim u svoj grad. Znam gde dolazim, Čukarički je u poslednjih deset godina izrastao u jedan od boljih klubova u Srbiji, ali ipak moramo da gledamo napred. Upoznat sam sa timom Čukaričkog, bio sam na poslednje četiri utakmice. Pratio sam našu ligu dok sam bio na Kipru, ali će mi biti potrebno vreme da se adaptiram. Slični smo po mentalitetu sa Kipranima, tako da neće biti problema. Klub ima svoju filozofiju, tražili su igrače po tom profilu. Dogovaramo se oko pojačanja. Što se tiče igre, najlakše je reći napadački. Ipak, moderan fudbal zahteva i nešto drugo, a to je nekada i ići na rezultat. Naredna sezona biće istorijska za srpski fudbal. Pet ekipa izlazi u Evropu, što je dobro. To nas tera da igramo dobro, ne plašimo se konkurencije i znamo šta hoćemo. Cilj je da dovedemo igrače koji će napraviti razliku i klub će uspeti u tome. Mladi igrači nisu samo tu jer su talentovani, već i jer imaju kvalitet. Najbolje je napraviti miks, ali sve to zavisi od priprema. Volim da dam šansu mladima, ali ne mogu nikoga da teram da radi, sve to zavisi od njih. Ako je igrač od 35 godina bolji, zašto ne bi igrao.’’

FOTO: FK Čukarički