Fudbaleri Voždovca odradili su danas prvi trening na svom stadionu, čime su pripreme za novu sezonu zvanično počele.

Ekipa Voždovca je današnjim okupljanjem i prvim treningom započela proces priprema za novu sezonu 2022/23. Nakon odlaska Aleksandra Linte prozivku je obavio koordinator takmičarski selekcija omladinske škole FK Voždovac, trener sa internacionalnim iskustvom, gospodin Ivan Kurtušić, uz asistenciju kolega takođe iz omladinskog pogona.

Okupljanje zakazano za 10 časova otvorio je obraćanjem prvi čovek kluba, gospodin Miloš Mirković, koji je igračima poželeo puno sreće, uspeha i zdravlja u predstojećoj sezoni:

’’Želim vam mnogo sreće, uspeha i pre svega zdravlja u novoj sezoni. Posebno bih se zahvalio igračima za sve učinjeno u prošloj sezoni. Pristup, ponašanje i odnos prema klubu su bili u skladu sa onim što Voždovac predstavlja u srpskom fudbalu. Pored toga, čestitao bih vam na hrabrosti u drugom delu sezone, posebno u utakmici sa Lučanima, kada ste pokazali da možete biti najbolji kada je najpotrebnije. Treneri i zaposleni u klubu imaju svoju važnu ulogu u vašem rezultatu, ali vi ste ti koji ste pokazali pravo lice. Voždovac se nikada nije zaletao sa velikim obećanjima, niti je previše govorio o mogućnostima van terena, koliko kroz igru. Tako će biti i ove sezone, bez obzira ko bude bio trener. Ovde ste zato što ste najbolji i od početka priprema treba samo da se fokusirate da svakoga dana budete bolji i da maksimalno posvećeno obavljate svoj posao.’’

Pored igrača koji su izneli najveći teret u prethodnoj sezoni, priliku da se dokažu imaće i momci koji su bili na kaljenju u drugim klubovima, kao i najperspektivniji igrači iz mlađih selekcija. Ekipu su do sada napustili Alen Mašović, Filip Stanisavljević i Justas Lasickas, dok će se na angažovanju pojačanja raditi nakon dolaska novog stručnog štaba.

Ime novog šefa stručnog štaba biće poznato u narednih nekoliko dana, o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena. Ekipa Voždovca će se do 19. juna pripremati na svom stadionu, nakon čega sledi odlazak na Zlatibor gde će biti obavljen drugi, najvažniji deo priprema.

FOTO: FK Voždovac