Derbi meč poslednjeg 37. kola Linglong Tire Super lige Srbije igra se u Beogradu gde domaći Partizan dočekuje goste iz Niša, ekipu Radničkog. Ovaj duel ima veliki značaj za oba tima, pa treba očekivati izuzetno borbenu i zanimljivu utakmicu.

Domaći tim je tokom aktuelne sezone zabeležio trideset pobeda, uz pet remija i jedan poraz, pa sa 95 bodova na svom kontu trenutno zauzima 2. mesto na tabeli. Za osvajanje titule neophodno je da ostvare trijumf u ovom duelu, a da ekipa Voždovca savlada prvoplasiranu Crvenu zvezdu. Gosti su tokom aktuelne sezone zabeležili dvanaest pobeda, uz petnaest remija i devet poraza, pa sa 51 bodom na svom kontu trenutno zauzimaju 4. mesto na tabeli. Za osiguran plasman u Evropu neophodno je da u ovom duelu stignu do barem jednog boda, dok će u suprotnom zavisiti od rezultata Voždovca i TSC-a.

Šef stručnog štaba crno-belih Aleksandar Stanojević istakao je da nada još uvek postoji i da će njegov tim dati sve od sebe da u ovom susretu stigne do pobede, kao i da očekuje motivisani Radnički:

’’Rekao sam da ne verujem u osvajanje titule iz hiljadu onih razloga, da se ne ponavljam sad, a nadu ne gubim. Nikad nismo odmarali igrače za sledeću utakmicu, uvek nam je naredna bila najvažnija tako da ćemo i sad izvesti najbolji sastav koji je potreban da bi se pobedio Radnički. Poslednja utakmica u našem prvenstvu gde još imamo matematički šansu za titulu. Tako se i spremamo, tako smo i motivisani i nadamo se najboljem. Kad primite gol, nije lako posle vratiti se u utakmicu, tako da ne očekujem defanzivan Radnički. Očekujem motivisan Radnički. Imaju utakmicu koja može da im znači Evropu, tako da očekujem da će biti maksimalno motivisani, ali i mi smo više nego maksimalno motivisani. Verujem da svaka ekipa može da priredi iznenađenje, pogotovo Voždovac koji ima specifičan stil igre. Što se tiče Natha, ne znamo još, sačekaćemo današnji trening, videćemo koliko možemo da računamo na njega. Kada su u pitanju rotacije, mi uvek pravimo određene izmene u odnosu na protivnika, tako ćemo i ovaj put. Voleo bih da navijači dođu da nas podrže, nije bitno da li će biti mali broj, veliki broj, bitno da bude pozitivna, lepa atmosfera. To želimo, koliko god da ih bude, samo da budu pozitivni, da nas podrže i da budu uz nas.’’

Šef stručnog štaba gostujućeg tima Radoslav Batak veruje da njegovi igrači mogu da iznenade renomiranog protivnika i ostanu neporaženi, čime bi obezbedili evropske kvalifikacije:

’’Došli smo do ciljne ravnine i sada treba da napravimo završni korak u utakmici koja je za nas jedno veliko finale. Sami se pitamo, a to smo i želeli. Taj korak neće biti lak, najteži je mogući, ali nama nadu niko ne može da oduzme. Partizan je ove sezone bio prilično ubedljiv, retko je gubio bodove, ali da nije nemoguće ostati neporažen na njegovom stadionu pokazali su Proleter i Napredak. Moramo biti fokusirani, moramo da gledamo samo sebe i kako da uzmemo makar taj jedan bod. Rezultat iz Bačke Topole nas neće zanimati dok bude trajala utakmica. Dobro smo radili tokom ove sedmice, ekipa je spremna i motivisana, a od startera će nam nedostajati samo Savić. Znamo da će i oni biti pod pritiskom ako čuju da im rezultat sa Marakane ne ide na ruku. Oni su ispustili lepu prednost u ovom prvenstvu, ali nas to ne treba da interesuje. Mi treba da odradimo sve ono što je do nas, da se ne obaziremo na njih i faktore sa strane. Znamo koji smo put prevalili da bismo došli do ove situacije i daćemo sve od sebe da finiširamo na pravi način. Treba da igramo odgovorno, da tražimo šansu u tranziciji i mislim da nije nemoguće da ostvarimo zacrtani cilj.’’

Derbi susret poslednjeg 37. kola Linglong Tire Super lige Srbije između Partizana i Radničkog iz Niša igra se u nedelju 22. maja 2022. godine, sa početkom u 18:30 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na programu TV Arena sport 2 Premium.

FOTO: FK Partizan