Milanovački Metalac u okviru poslednjeg 37. kola Linglong Tire Super lige Srbije gostuje u Kragujevcu gde će odmeriti snage sa ekipom Radničkog 1923.

Šef stručnog štaba gostujućeg tima Milija Žižić istakao je da je situacija danas mogla biti nešto povoljnija, da su neki neizvesni mečevi prelomljeni u korist Milanovčana:

’’U svakom danu, u svakoj utakmici, može da se izgubi i može da se dobije, bez obzira što ona nema takmičarski značaj. U ovom slučaju mi ne možemo mnogo dobiti takmičarski, ali možemo da dobijemo značajno iskustvo za ove mlade momke. S druge strane, možemo da izgubimo ljudsko i sportsko dostojanstvo, a time se nikad ne treba igrati. Na nama je zato da na častan, sportski način predstavimo naš klub u Kragujevcu, da odigramo što bolje i da, zašto da ne, ako nam se ukaže šansa, zabeležimo ozbiljan rezultat. Pred klubom je duboko analiziranje razloga zašto smo došli u situaciju da ispadnemo iz elitnog ranga. Kao trener, koji je ovde proveo polusezonu, svakako vidim ovaj klub kao zdravu sportsku sredinu, na čvrstim i jakim nogama, klub koji će sigurno naći snage da prebrodi krizu. Mišljenja sam da je zaista bilo dobrih trenutaka, neizvesnih, interesantnih utakmica, u kojima smo mahom bili u egalu sa protivnicima. Nažalost, kada je trebalo da prelomimo u našu korist, nismo uspevali. To zašto nismo biće predmet analize. Nije mi žao što nismo na kraju imali deset bodova više, nije bilo realno, ali smo mogli imati bar nekoliko više, pa da idemo u Kragujevac da se borimo i za baraž.’’

Meč 37. kola Linglong Tire Super lige Srbije između Radničkog 1923 i Metalca igra se u petak 20. maja 2022. godine, sa početkom u 17:30 časova.

FOTO: FK Metalac