Kragujevački Radnički 1923 u okviru poslednjeg 37. kola Linglong Tire Super lige Srbije na svom stadionu dočekuje goste iz Gornjeg Milanovca, ekipu Metalca.

Šef stručnog štaba domaćeg tima Nenad Lalatović ističe da je prezadovoljan zbog činjenice da je obezbeđen baraž i zbog prilike da njegovi igrači u poslednje kolo uđu rasterećeno:

’’Mnogi su mislili da je baraž nedostižan za nas, ali kada verujete u sebe i svoje igrače, onda vas i Bog na kraju nagradi. Mislim da je ključan bio onaj niz od šest utakmica bez poraza i primljenog gola, koji nam je otvorio put ka ostvarenju zacrtanog cilja. Jako mi je žao što je ekipa Metalca ispala iz Super lige. Za razliku od mnogih klubova koji uđu u Super ligu, a nemaju uslove da je igraju, Metalac je klub koji sa svojom sportskom infrastrukturom, organizacijom kluba i kvalitetom igračkog kadra ispunjava sve uslove da igra Super ligu na duže staze. Zbog toga smatram da nije zaslužio ovakvu sudbinu. Napokon smo i mi dočekali jednu utakmicu u kojoj, žargonski rečeno, možemo da predahnemo. To nam pruža mogućnost da odmorimo i sačuvamo pojedine igrače za baraž i da ujedno pružimo šansu momcima sa manjom minutažom u proteklom delu sezone da se dokažu. Posle finala Kupa Srbije sa Vojvodinom, za mene su predstojeće utakmice u baražu verovatno dve najvažnije utakmice u čitavoj trenerskoj karijeri. Imao sam priliku da pogledam par utakmica potencijalnih protivnika u baražu i mogao sam da se uverim da su to dobre i kvalitetne ekipe sa superligaškim igračima u svojim redovima. U suštini, ne treba puno da se bavimo protivnicima, već da se isključivo fokusiramo na sebe. Radnički je klub iz srca Šumadije iza koga stoji armija vernih navijača i koji zaslužuje da bude standardni superligaš, tako da bi zaista bio greh od Boga da ispadne iz lige.’’

Meč 37. kola Linglong Tire Super lige Srbije između Radničkog 1923 i Metalca igra se u petak 20. maja 2022. godine, sa početkom u 17:30 časova.

FOTO: FK Radnički 1923