Milinković: Igramo protiv favorita, ali sa željom da se predstavimo u što boljem svetlu

  • Kategorija Vesti
  • Pročitano: 142

Kruševački Napredak u okviru 36. kola Linglong Tire Super lige Srbije na svom stadionu dočekuje goste iz Beograda, ekipu Crvene zvezde.

Šef stručnog štaba domaćeg tima Zoran Milinković ističe da je jasno ko je u ovom susretu favorit, ali da je dužnost i obaveza prikazati se u što boljem svetlu:

’’Crvena zvezda je favorit, to je jasno i ne bih puno pričao o kvalitetu gostiju, individualnom, timskom, njihovom budžetu. Što se nas tiče, svestan sam da naši navijači nisu zadovoljni, ali moram da ih podsetim da smo ostvarili cilj, a kada sam došao u Napredak to je bio plasman u plej-of i da se zaustavi jedna loša priča, koja bi, da smo otišli u plej-aut ko zna kako rezultirala. Od trenutka kada smo obezbedili plej-of uspeli smo da detektujemo mnogo problema. Pred poslednju utakmicu smo aktivirali katapult sistem praćenja i imamo jasne merljive rezultate, referentne vrednosti, koje su nam mnogo toga otkrile. Podsećam javnost da prethodni stručni štabovi to nisu koristili, ne znam zbog čega, ali mi smo dobili jasne odgovore zašto nam je forma ovakva, zašto u ovom periodu imamo i ovoliko povreda. Neću iznositi detalje, pre svega jer poštujem klub i grad u koji sam došao. To su neke naše intimne stvari i ostaće za dobru analizu i za nauk za neke sledeće pripreme i naredne akcije. Mislim da je to jako važno i ne mogu da prihvatim, mi činimo sve što možemo i nosimo se sa situacijom iz dana u dan. Nije lepo izgubiti svaku utakmicu, ali mi smo osmi, pa smo osmi. Igramo protiv boljih, jačih, protiv ekipa koje imaju veći budžet od nas. Dve ekipe se bore za titulu, tri do četiri se baš žestoko bore za četvrto mesto koje vodi u Evropu. Ali, ima osam ekipa koje bi vrlo rado zamenile mesto sa nama. Jeste u fokusu utakmica sa Crvenom zvezdom, ali želeo sam da skrenem pažnju na sve ovo, jer ne mogu da prihvatim da je trenutno najviše u fokusu stručni štab i šta smo i kako uradili. Nisam selektirao tim, nisam odradio pripreme. Mi ćemo, u svakom slučaju, jer to nam je dužnost i obaveza, da izađemo i damo maksimum. Igramo protiv favorita, ali sa željom da se predstavimo u što boljem svetlu. Sigurno je da će momci koji istrče na teren žestoko boriti za svaku loptu. Imamo problema, u toku ovog mini ciklusa otpali su kapiten Marjanović i Rašković, da ne nabrajam stare povrede. Ima i nekih pozitivnih vesti, Kerkez se vratio, Kočić se priključio, nemamo problema sa kartonima.’’

Meč 36. kola Linglong Tire Super lige Srbije između Napretka i Crvene zvezde igra se u nedelju 15. maja 2022. godine, sa početkom u 18:30 časova.

FOTO: FK Napredak

Organizacije
Naslovni sponzor
Medijski sponzor
Sponzor zvanične lopte