Derbi meč 36. kola Linglong Tire Super lige Srbije igra se u Nišu gde domaći Radnički dočekuje goste iz Bačke Topole, ekipu TSC-a. Ovaj duel može biti odlučujući u borbi za četvrtu poziciju na tabeli koja vodi u Evropu, pa treba očekivati veliku borbu i odličnu utakmicu.

Domaći tim je tokom aktuelne sezone zabeležio 11 pobeda, uz 15 remija i 9 poraza, pa sa 48 bodova na svom kontu trenutno zauzima 6. mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti poraženi u duelu sa ekipom Crvene zvezde, a rezultat je bio 4:1. Gosti su tokom aktuelne sezone zabeležili 13 pobeda, uz 9 remija i 13 poraza, pa sa 48 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 5. mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao domaćini savladali ekipu Napretka, a rezultat je bio 2:0.

Današnji rivali su se već sastajali dva puta tokom preliminarne faze. Prvi meč odigran u Nišu ekipa TSC-a je rešila u svoju korist rezultatom 1:2. Strelac za domaći tim bio je Filip Kasalica u 73. minutu, dok su strelci za gostujući tim bili Đuro Zec u 31. minutu i Saša Tomanović u 63. minutu susreta. Drugi meč odigran u Bačkoj Topoli završen je podelom bodova, a rezultat je bio 1:1. Strelac za domaći tim bio je Petar Ratkov u 90. minutu, dok je strelac za gostujući tim bio Stefan Mitrović u 61. minutu susreta.

Šef stručnog štaba domaćeg tima Radoslav Batak istakao je veliki značaj ovog susreta i pozvao publiku da pomogne njegovim igračima u osvajanju važnih bodova:

’’Ovo je za nas utakmica sezone. Svesni smo njene težine i znamo šta ona može da nam donese. Pobeda nas ostavlja u trci za Evropu do samog kraja, svaki drugi rezultat nas iz te trke briše i mi znamo šta nam je činiti. Želimo trijumf, dobro smo radili tokom sedmice i daćemo sve od sebe da osvojimo tri boda. Protivnik je za respekt, i oni su u sličnoj poziciji kao i mi, tako da očekujem otvoren meč. Oni tako i igraju, a na nama je da se nametnemo, da budemo odgovorni, agresivni i maksimalno fokusirani tokom svih devedeset minuta. Njima zbog žutih kartona neće igrati ponajbolji pojedinac Banjac, ali to ne sme da nas opusti, jer oni imaju ’’dugačku’’ klupu. Mi ćemo biti kompletni i TSC-u ćemo suprotstaviti najjači tim, odnosno onaj za koji smatramo da može da nam donese pobedu. Treba nam podrška, mnogo nam je važan ovaj meč i zato pozivam publiku da dođe na Čair i ponese nas ka trijumfu.’’

Šef stručnog štaba gostujućeg tima Žarko Lazetić ističe da je fantastična činjenica da su njegovi igrači blizu plasmana u evropske kvalifikacije i da tu šansu treba da iskoriste:

’’Teren u Nišu je vruć i zna se kako je tamo teško igrati. Naravno, moji momci će biti spremni i ponavljam im da treba da uživaju u ovom momentu. Situaciji u kojoj smo je fenomenalna jer se borimo za evropski plasman. Treba da budemo rasterećeni i da bolje nego na bilo kom prethodnom meču sprovodimo svoj način igre. Od igrača tražim da budu raspoloženi i da im ova utakmica u sećanju ostane po nečemu dobrom. Mi smo dva kluba sa različitim filozofijama. Radnički je izuzetno agresivna, dobro organizovana ekipa koja za razliku od nas igra defanzivno. Imaju i sjajne kontranapade i mladog Mitrovića koji se istakao u ovoj ligi i pokazao odličan kvalitet što potvrđuje činjenica da je postigao 12 ili 13 golova. Nema tu mnogo tajni, mi znamo kako oni igraju, ali ne planiramo da zbog ove jedne utakmice značajno menjamo naš stil igre. Spremni smo na sve, znamo da nas čeka agresivni protivnik željan pobede, ali bićemo u svom elementu i znaćemo da odgovorimo protivniku.’’

Derbi susret 36. kola Linglong Tire Super lige Srbije između Radničkog iz Niša i TSC-a igra se u petak 13. maja 2022. godine, sa početkom u 18:30 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na TV Arena sport 1 Premium.

FOTO: FK TSC