Kragujevački Radnički 1923 u okviru 35. kola Linglong Tire Super lige Srbije na svom stadionu dočekuje goste iz Novog Sada, ekipu Proletera.

Šef stručnog štaba domaćeg tima Nenad Lalatović ističe da ovaj meč ima veliku važnost za oba rivala, kao i da od svojih igrača očekuje da ispoštuju grad i navijače:

’’Moram najpre reći da mi je lično žao što jednu tako bitnu utakmicu igramo upravo protiv Proletera, kluba u kome sam proveo jedan lep period svoje trenerske karijere i gde sam imao izuzetnu saradnju sa sportskim direktorom Tićom Antićem i predsednikom Stevom Buljićem. Meni je potpuno nejasno zbog čega se jedna ekipa sa takvim igračima u svom sastavu, kao što su Ninković, Kaluđerović, Marko Jovanović, Vukasović, Branislav Jovanović i mnogi drugi, uopšte nalazi u ovakvoj situaciji, s obzirom da po kvalitetu igračkog kadra zaslužuje da se bori za gornji deo tabele. Sigurno da nas očekuje još jedna teška utakmica u kojoj moramo da pružimo ne dvesta, već trista odsto svojih mogućnosti kako bismo pobedili, još jednom ponavljam, izuzetno kvalitetnu ekipu Proletera. Veliki je pritisak, kako na nama, tako i na njima, ali mislim da je kucnuo pravi trenutak da moji igrači u nedelju pokažu koliko vole ovaj grad i klub i da ispoštuju naše navijače, koji će, nadam se, u što većem broju doći da nas podrže u ovoj jako važnoj utakmici. Više sam nego zadovoljan igrom moje ekipe u prvom poluvremenu protiv Novog Pazara, ali sam zato krajnje razočaran izdanjem u drugih 45 minuta susreta, gde su nam se ponovile neke greške iz utakmice sa Kolubarom. Ja sam tražio od mojih igrača da budu hrabri, da se ne opterećuju atmosferom i da su oni ti koji u krajnjoj liniji sami odlučuju svoju sudbinu na terenu.’’

Meč 35. kola Linglong Tire Super lige Srbije između Radničkog 1923 i Proletera igra se u nedelju 08. maja 2022. godine, sa početkom u 15:00 časova.

FOTO: FK Radnički 1923