Milanovački Metalac u okviru 35. kola Linglong Tire Super lige Srbije na svom stadionu dočekuje ekipu Novog Pazara iz istoimenog grada.

Šef stručnog štaba domaćeg tima Milija Žižić ističe da se rivali dobro poznaju i da neće biti lako stići do pobede u ovom duelu:

’’Cele sezone prikazujemo fudbal koji nezasluženo ostaje bez vidljive bodovne satisfakcije. Zašto je to tako biće predmet posebne analize, ali mislim da je sada konačno došlo vreme da nam se takva igra isplati, da nam se sve uloženo u rad, borbu na terenu i u glavama, vrati. Pritisak se ne smanjuje, što je očekivano, ali mi smo toliko dugo u toj situaciji, da ga u dobroj meri više ne osećamo kao nešto što nas parališe, već jednostavno živimo s tim i gledamo napred. Bliži se momenat za sad ili nikad, a kad vam u tako prelomnim trenucima dođe baš Novi Pazar, motivacija neće nedostajati. Idemo na Novi Pazar sa svim snagama kojima raspolažemo. Protiv tako iskusne i tvrde ekipe u uzlaznoj formi, s kojom Metalac tradicionalno ima karakterističan rivalitet, drugačije se i ne može. Znamo njihove slabosti i mane jednako kao što oni znaju naše, ali plej-aut i služi da se vide te sitne razlike među timovima koji su relativno rame uz rame. Da bi ta razlika na kraju bila u našu korist ključno je da budemo maksimalno fokusirani u svakom trenutku, na svakom delu terena.’’

Meč 35. kola Linglong Tire Super lige Srbije između Metalca i Novog Pazara igra se u subotu 07. maja 2022. godine, sa početkom u 19:00 časova.

FOTO: FK Metalac