Derbi meč 35. kola Linglong Tire Super lige Srbije igra se u Beogradu gde ekipa Partizana dočekuje goste iz Novog Sada, ekipu Vojvodine. Biće to prvi od dva izuzetno važna duela ovih rivala koji će u najvećoj meri odrediti čitavu sezonu i jednih i drugih.

Domaćini su tokom aktuelne sezone zabeležili 28 pobeda, uz 5 remija i 1 poraz, pa sa 89 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 2. mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti savladali ekipu Napretka, a rezultat je bio 0:3. Gosti su tokom aktuelne sezone zabeležili 12 pobeda, uz 6 remija i 16 poraza, pa sa 42 boda na svom kontu trenutno zauzimaju 7. mesto na tabeli.

Prvi ovosezonski duel ovih rivala odigran u Novom Sadu ekipa Partizana je rešila u svoju korist rezultatom 0:2. Oba pogotka na tom susretu postigao je Bibars Natho, u 4. i 58. minutu igre. Drugi duel odigran u Beogradu crno-beli su takođe rešili u svoju korist, a rezultat je bio 4:1. Strelci za ekipu Partizana bili su Danilo Pantić u 35. minutu, Kvinsi Menig u 42. minutu, Rikardo Gomeš u 69. minutu i Miloš Jojić u 72. minutu, dok je jedini pogodak za Novosađane postigao Veljko Simić u 48. minutu susreta.

Šef stručnog štaba domaćeg tima Aleksandar Stanojević ističe da neće biti lako istog rivala dobiti dva puta uzastopno u kratkom vremenskom periodu, ali da nema prostora za kalkulisanje:

’’Igramo utakmicu koja nam je značajna, kao i sve prethodne i sledeće što će biti. Malo je specifično što igramo dve utakmice sa Vojvodinom koja ima dobre igrače i trenera. Tako da biće specifično, teško je pobediti obe utakmice za četiri dana, a to nam je cilj i moranje. Sutrašnji meč može direktno da odluči o tituli, izvešćemo najjači sastav u ovom trenutku. Što se kadrovske situacije tiče polako se vraćaju Slobodan Urošević i Aleksandar Miljković, tako da se kompletiramo polako. Njima je prioritet Kup Srbije, jer su izgubili sve šanse da se domognu Evrope kroz ligu. Oni sebi mogu to da priušte kalkulacije, mi ne možemo. Već smo igrali dosta puta sa Vojvodinom. Radojičić je dobro vodio Novi Pazar kada smo ovde teško došli do pobede. Spremamo se za sve njihove varijante, oni svaku utakmicu igraju u različitom sistemu, ali spremni smo na sve.’’

Šef stručnog štaba gostujućeg tima Dragan Radojičić ističe da od svojih igrača očekuje da pruže bolju partiju u odnosu na prethodne susrete i da pokažu reakciju i pravo lice:

’’Utakmica protiv Partizana dolazi nam u teškom trenutku, posle neuspešna tri meča, ali igrač Vojvodine uvek mora da igra maksimalno. Očekujem od mojih momaka dobru igru i da smanje broj grešaka, kojih je zaista bilo previše. Jesmo izgubili te tri utakmice, ali svi ste bili svedoci na koji način je do toga došlo. Ne može niko da kaže da momci nisu bili borbeni, da nisu pokušavali, ali opet smo primili gol iz prekida, 21. put ove sezone. Radimo stalno na tome i ispada i neozbiljno da toliko ponavljam to, ali zaista smo maksimalno posvećeni svim tim detaljima. Nadamo se dobrom rezultatu, očekujem od ekipe da pokaže reakciju i pravo lice. Najveći uticaj ima taj psihološki momenat, kada dođe utakmica, svaka je pod moranje i to se oseti u igri. Ulazimo u ovaj meč bez kalkulacija i bez razmišljanja o Kupu Srbije. Vojvodina kao tim uvek mora da misli na pobedu i zato smo prvo fokusirani na subotu, a u sredu će igrati oni koji „prežive“ prvi meč. Ko god bude  igrao, želim da moji igrači ispune zadatke, jer samo tako možemo da se nadamo povoljnom rezultatu. Partizan je podigao formu u poslednjih nekoliko mečeva, postižu veliki broj golova na svakoj utakmici. Mi ćemo pokušati da ih zaustavimo u tome, igramo dve utakmice u četiri dana, ali mislimo samo na ovu prvu i da odigramo najbolje što umemo.’’

Derbi susret 35. kola Linglong Tire Super lige Srbije između Partizana i Vojvodine igra se u subotu 07. maja 2022. godine, sa početkom u 14:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na programu TV Arena sport 1 Premium.

FOTO: FK Partizan