Derbi meč 32. kola Linglong Tire Super lige Srbije igra se u Beogradu gde ekipa Partizana dočekuje gradskog rivala, ekipu Čukaričkog. Dueli ovih timova uvek su izuzetno kvalitetni i zanimljivi, a crno-beli u ovom momentu nemaju pravo na neuspeh i moraju opravdati ulogu favorita, ukoliko žele da ostanu u trci za titulu.

Ekipa Partizana je tokom aktuelne sezone zabeležila 25 pobeda, uz 5 remija i 1 poraz, pa sa 80 bodova na svom kontu trenutno zauzima 2. mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti podelili bodove sa ekipom Crvene zvezde, a rezultat je bio 0:0. Ekipa Čukaričkog je tokom aktuelne sezone zabeležila 14 pobeda, uz 12 remija i 5 poraza, pa sa 54 boda na svom kontu trenutno zauzima 3. mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao domaćini poraženi u duelu sa ekipom TSC-a, a rezultat je bio 2:3.

Prvi ovosezonski duel ovih timova odigran u Humskoj ekipa Partizana je rešila u svoju korist, a rezultat je bio 2:0. Strelci za crno-bele su na tom susretu bili Igor Vujačić u 33. minutu i Marko Živković u 45. minutu. Drugi ovosezonski duel ovih timova odigran na Banovom brdu završen je podelom bodova, a rezultat je bio 0:0.

Šef stručnog štaba crno-belih Aleksandar Stanojević ističe da nije bilo dovoljno vremena za oporavak nakon derbija, ali da ne vidi razlog da to predstavlja problem njegovim igračima:

’’Tri dana je malo, četiri dana je dobro vreme za oporavak. Ako smo pravi, ako znamo šta hoćemo i želimo, ne vidim razlog da bude problema. Očekujem nas maksimalno spremne, biće četiri-pet promena za meč sa Čukaričkim. Odigrali smo na Banovom brdu baš dobru utakmicu, gde nažalost nismo pobedili i usled još nekih stvari i usled dobre igre Čukaričkog. Znamo naš cilj i to je jedina motivacija. Oni u poslednjoj utakmici nisu ništa menjali, i način igre i izmena, jer je teško u kratkom vremenu da novi trener nešto promeni. Tako da, očekujem da će igrati u sličnom sastavu, kada bi igrali za 15-20 dana onda bih očekivao neke promene, ovako je kratko vreme. Očekujem Čukarički sličan kakav je bio u prethodnom periodu. Nama koliko god navijača da dođe treba pozitivna atmosfera, da li došlo manje ili više, u svakom slučaju svaki pozitivan navijač nam znači. Želimo da ih pozovemo da dođu, da nas bodre i nose u borbi za titulu. Slobodan Urošević se povredio već na startu derbija, ali nije želeo izmenu, pa neće biti spreman za ovu utakmicu i sigurno će nam mnogo nedostajati.’’

Prvotimac ’’brđana’’, mladi napadač Marko Rakonjac, optimista je pred duel sa ekipom Partizana i očekuje da njegovi saigrači u ovaj susret uđu maksimalno motivisani:

’’Neće nam biti lako, očekuje nas vrlo težak meč, Partizan će bez dileme biti silno motivisan. Ne samo zbog činjenice da će i dalje biti u borbi za titulu, već i zbog toga što smo ih zadužili u prethodnom susretu na našem stadionu. Partizan je u situaciji da mora da dobije sve mečeve do kraja, počevši od susreta protiv nas. Siguran sam da nam je meč u Humskoj najteži do kraja prvenstva. Bili smo bolji u prvom meču u prvom poluvremenu, ali smo na kraju izgubili. Nismo iskoristili svoje prilike, ekipa kvaliteta Partizanove je to znala da kazni. Isto tako, moram da priznam da su nas crno-beli nadigrali na Banovom brdu i da smo imali sreće i na tom meču sjajnog Mićovića koji je sačuvao svoju mrežu. Sada ne smemo da ponovimo greške, već da uđemo svi do jednog maksimalno motivisano u susret sa favoritom. U tom slučaju, imamo šanse da još jednom ostanemo neporaženi protiv Partizana. Čeka nas dobro popunjen stadion, lepo je igrati u takvom ambijentu.’’

Derbi susret 32. kola Linglong Tire Super lige Srbije između Partizana i Čukaričkog igra se u sredu 20. aprila 2022. godine, sa početkom u 18:05 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na programu TV Arena sport 1 Premium.

FOTO: FK Partizan