U subotu se u okviru 34.kola Super lige Srbije sastaju gradski rivali Voždovac i Crvena zvezda. Domaćini u ovaj meč ulaze bez mnogo pritiska, dok je gostima neophodna pobeda u trci za šampionski pehar, pa treba očekivati izuzetno zanimljivu i otvorenu utakmicu.

Ekipa Voždovca je tokom prolećnog dela šampionata zabeležila pet pobeda, uz isto toliko poraza i dva remija. U prethoda dva susreta pretrpeli su poraze, poslednji na gostovanju u Lučanima kada je rezultat bio 2:0. Trenutno zauzimaju 7.mesto na superligaškoj tabeli sa 23 boda na svom kontu, tri manje od šestoplasiranog Napretka. Ekipa Crvene zvezde je nakon dvanaest prolećnih kola zabeležila deset pobeda, uz jedan remi i jedan poraz. U prethodnom kolu crveno-beli su nakon velike borbe na svom stadionu savladali ekipu novosadske Vojvodine rezultatom 2:0. Prvoplasirani su tim šampionata sa 46 bodova na svom kontu, koliko ima i drugoplasirani Partizan.

Dva tima su se već sastajala tokom aktuelne sezone, a oba susreta pripala su crveno-belima. Prvi susret odigran je na stadionu ’’Rajko Mitić’’, a ekipa Crvene zvezde je slavila rezultatom 3:0(2:0). Strelci su na tom susretu bili Ugo Vijeira (dva pogotka) i Damjan Le Talek. Drugi susret odigran je na Voždovcu, a crveno-beli su ovoga puta slavili rezultatom 0:1(0:0). Strelac jedinog pogotka bio je tom prilikom Dušan Anđelković. Ako posmatramo rezultate prethodnih 13 međusobnih susreta u domaćim takmičenjima (u periodu 2005-2016) ekipa Crvene zvezde je bila daleko uspešnija sa čak deset pobeda, uz jedan remi i dva poraza. Oni su u svoju korist rešili prethodnih šest uzastopnih duela. Ipak, treba reći da su ’’zmajevi’’ oba dosadašnja trijumfa ostvarili kao domaćini, a poslednji u sezoni 2013/14 kada je rezultat bio 1:0.

Domaćini u ovaj meč ulaze bez velikog pritiska, zbog pozicije na tabeli koja se ne može značajno izmeniti, ali i sa željom da pokažu kvalitet i pruže dobru partiju lidera šampionata. O tome je na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret govorio i šef stručnog štaba ’’zmajeva’’ Ilija Stolica koji je istakao da njegova ekipa jedva čeka početak utakmice:

’’Što se nas tiče specifičnost ove utakmice je u tome da u plej-ofu nismo ostvarili rezultate kakve smo očekivali. Razumemo poziciju Crvene zvezde i bilo kog drugog kluba, svako ima ambicije i ciljeve, a nama je utakmica u subotu prilika da podignemo svoj kvalitet igre, da se predstavimo publici kao i do sada i da pokušamo da, bez obzira na ambicije gostiju, ostvarimo povoljan rezultat. Orni smo i jedva čekamo početak meča.’’

Šef struke ’’zmajeva’’ je govorio i o trenutnoj kadrovskoj situaciji istakavši da neće moći da računa na ’’požutele’’ Miloša Mihajlova, Miloša Pavlovića, Marka Putinčanina i Nenada Marinkovića, dok je vezista Aleksandar Ješić u duelu sa Lučancima isključen sa dve javne opomene.

Prisutnima se potom obratio i prvotimac domaćeg tima, golman Zoran Popović, koji je istakao da očekuje zanimljivu utakmicu i povoljan rezultat za njegov tim:

’’Očekuje nas jedna zanimljiva utakmica gde Crvena zvezda ima imperativ pobede. Nadamo se da ćemo odigrati jednu dobru utakmicu, i mi imamo svoja očekivanja i nadamo se dobrom rezultatu pred svojom publikom.’’

Gosti i u ovaj susret ulaze kao da je finale, ekipa je ponovo u karantinu, a svi u stručnom štabu crveno-belih svesni su odakle preti najveća opasnost. O tome je na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret govorio i šef stručnog štaba Miodrag Grof Božović koji je tom prilikom istakao da njegov tim mora da se prilagodi podlozi i obrati pažnju na brze igrače protivničkog tima:

’’Sigurno nam neće biti lako na terenu Voždovca zbog veštačke trave na koju nismo toliko navikli, ali nadam se da ćemo se brzo privići, da ćemo da odigramo dobru utakmicu, da pobedimo i tako se približimo na tri koraka do titule. Voždovac ima dosta brzih, ofanzivnih igrača i to je nešto sa čime ćemo morati da se nosimo i na šta ćemo morati da obratimo pažnju, da ne iskoriste svoju brzinu i tako nas kazne.’’

Nikoga u gostujućem taboru ne zavarava činjenica da ’’zmajevi’’ od starta plej-ofa nisu zabeležili nijednu pobedu, a trener Božović je istakao da svaka serija, i pozitivna i negativna, mora da ima kraj:

’’Ta činjenica nas ne opušta pred utakmicu, jer je Voždovac dobrim igrama stigao do plej-ofa i to što nemaju pobedu ne znači ništa. U sportu se sve serije, i pozitivne i negativne, nekada završe tako da ne smemo da razmišljamo u tom pravcu.’’

On se potom osvrnuo i na trenutnu kadrovsku situaciju istakavši da u timu neće biti ’’požutelog’’ Gelora Kange, a najavio je i ko će biti njegova zamena:

’’Umesto njega će najverovatnije igrati Milijaš. Milić se vratio treninzima, ali neće konkurisati za tim zato što još uvek nije igrao, samo je malo radio sa loptom. Nismo sigurni da je sto odsto spreman, tako da je bolje da ga pripazimo. Možda ćemo zbog podloge na kojoj igramo izaći sa dva špica, sve je moguće.’’

Ulaznice za ovaj susret mogu se kupiti na biletarnicama stadiona FK Voždovac, na dan odigravanja utakmice, u periodu od 10:00 do 17:00 časova. Prema preporukama MUP-a kapacitet je smanjen na 1.600 mesta, a najvatrenije pristalice oba kluba dobile su po 350 ulaznica. Preostalih 900 ulaznica za zapadnu tribinu gledaoci će moći da kupe u slobodnoj prodaji, po ceni od 500,00 dinara. Jedno lice može kupiti najviše četiri ulaznice, a neophodno je da kod sebe ima neki od ličnih dokumenata sa fotografijom. Sezonske ulaznice će važiti i za ovaj meč.

Meč 34.kola Super lige Srbije između Voždovca i Crvene zvezde igra se sutra, u subotu 06.maja 2017.godine, sa početkom u 17:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport.

FOTO: crvenazvezdafk.com