Nakon razlaza sa dosadašnjim šefom stručnog štaba Sašom Ilićem uprava fudbalskog kluba Čukarički predstavila je njegovog naslednika, Milana Lešnjaka.

Uprava fudbalskog kluba Čukarički predstavila je novog šefa stručnog štaba. Prvi tim ’’brđana’’ će u narednom periodu sa klupe predvoditi Milan Lešnjak. Radi se o stručnjaku kojem je ambijent na Banovom brdu i sistem funkcionisanja kluba vrlo dobro poznat.

Novi šef struke ’’brđana’’ Milan Lešnjak istakao je da je ekipa igrala dobro tokom aktuelne sezone, da će šansu pružiti mladim igračima i da je on uvek tu za klub:

’’Ekipa je igrala dobro tokom sezone, čvrsto drži treću poziciju, na putu je da izbori plasman u Evropu. Već sam u sistemu Čukaričkog, u poslednje vreme kroz saradnju sa BASK-om, gde je klub slao mlade igrače na kaljenje. Sada sam preuzeo ulogu šefa struke, sa ciljem da najpre u narednih sedam mečeva plej-ofa odigramo takmičarski fudbal, da probamo mlade igrače, da vidimo ko je od njih za velika dela. Uvek sam tu za klub, to nikad nije bilo sporno. Na nama je da najpre matematički osiguramo treće mesto, pa da potom imamo još više prostora za mlade momke. Zaista imamo dobru ekipu, vrlo talentovanu, sa odličnim balansom starijih, iskusnijih i mlađih prvotimaca. U prethodnom mandatu sam bio tri-četiri godine u Čukaričkom, na funkcijama koordinatora, direktora Omladinske škole, trenera prvog tima. Znam klub, znam kako funkcionišu stvari. Takođe, dobro poznajem igrače, mnogima sam i ranije bio trener. Na primer, golman Mićović je bio kod mene u selekciji 2001, Miladinu Stevanoviću sam takođe bio selektor, Srđana Mijailovića znam iz Crvene zvezde, još iz mlađih kategorija, Šapić je kod mene debitovao u Lučanima protiv Mladosti, Savić i Kovač su igrali kod mene u Zvezdi. Sve su to dobri momci, odlični igrači. Opuštanja ne sme da bude ni u jednom trenutku. U plej-ofu nema lakih rivala, igraćemo samo protiv najboljih u ligi.’’

Lešnjak je tokom dana odradio i prvi trening sa ekipom. Čukarički će prvi meč pod komandom novog šefa odigrati u subotu od 14:00 časova protiv ekipe TSC-a, u okviru prvog kola plej-ofa.

FOTO: FK Čukarički