Svetski dan autizma 02. april obeležava se po prvi put i na jednom fudbalskom stadionu, tj. uopšte na nekoj sportskoj manifestaciji u Srbiji.

Zajednica fudbalskih klubova Super lige i Prve lige Srbije, FK Partizan i udruženje Multiart iz Vrbasa koje daje podršku deci sa razvojnim teškoćama su osmislili akciju pod nazivom „I ja volim nekog sa autizmom“. Na utakmici Partizan – TSC, pred početak utakmice, fudbaleri će nositi veliki baner i majice sa navedenom porukom, nakon čega će majice biti podeljene publici. Na tribinama će se naći deca sa autizmom iz udruženja Multiart, ali i deca iz drugih sličnih udruženja iz Beograda i okoline. Neposredno pred početak utakmice deca sa autizmom će sa svojim roditeljima posetiti muzej Partizana i dobiti priliku da borave na samom terenu.

Iz udruženja Multiart napominju da nikada nijedno dete iz njihove organizacije nije bilo na nekoj fudbalskoj utakmici i da je ovo ogroman benefit, kako za decu sa autizmom i njihove roditelje, tako i za celo društvo, na putu borbe protiv stigmatizacije osoba sa autizmom. Multiart je volontersko udruženje čije se aktivnosti najviše odnose na podršku deci i mladim osobama sa autizmom.

Zajednica klubova Super lige i Prve lige Srbije nastaviće i ubuduće da podržava ovakve i slične društveno odgovorne akcije, uz uverenje da su sportske manifestacije pravo mesto za promociju humanosti i pozitivnih vrednosti.