Fudbalski klub Vojvodina danas je i zvanično predstavio novog šefa stručnog štaba Dragana Radojičića. Konferenciji za medije, pored novog šefa stručnog štaba, prisustvovali su i predsednik FK Vojvodina Dragoljub Samardžić i članovi UO Ljubomir Apro i Petar Đurđev.

Predsednik Samardžić se zahvalio novom treneru koji je bez razmišljanja prihvatio poziv da preuzme ekipu u teškom trenutku i poželeo mu uspeh do kraja sezone:

’’Dragan Radojičić nije nov čovek u našem klubu, jer kada je prvi put došao 1994. godine kao da nikada nije ni odlazio. Bio je uspešan i kao igrač i kao trener, uvek je voleo naš klub i uvek je bio obojen našom belo-crvenom bojom. Imali smo prvu obavezu da se na dostojanstven način dogovorimo sa prethodnim stručnim štabom i to smo učinili veoma brzo. Svi smo u klubu svesni rezultatske krize i promene su bile neminovne. Što se tiče Dragana, on je čovek koji je prihvatio da u ovako teškoj situaciji istog trenutka kaže ’’da’’, da prihvati sve uslove i pokaže da je spreman. Svi zajedno sa njim na čelu težićemo našem cilju, a to je da Vojvodina i ove godine obezbedi nastupe u Evropi. Sigurni smo da ćemo zajedničkim snagama to i uspeti i da ćemo već naredne godine pričati o većim dometima nego sada. U ime kluba i Upravnog odbora Vojvodine poželeću mu sreću i uspeh i u ime svih nas ovde zamoliću ga da ekipu koja je odlično selektirana učini još boljom i da se svi zajedno radujemo našim uspesima.’’

Dragan Radojičić je potpisao ugovor do kraja sezone i ističe da je od prvog mandata na klupi maštao samo o povratku u svoju Vojvodinu. On je kao igrač nastupao od 1994. do 1996. godine, da bi potom bio i šef stručnog štaba u sezoni 2007/08.

Novi šef stručnog štaba novosadskog kluba Dragan Radojičić istakao je da ga za klub vežu najlepše emocije i da je veliki navijač Vojvodine, kao i da samim tim klubu želi samo najbolje:

’’Želim da se zahvalim rukovodstvu kluba koje me je posle 14 godina vratilo na mesto uspeha i u klub koji najviše volim. Znaju svi da sam postao Novosađanin onog trenutka kada sam došao da igram za Vojvodinu. U ovom klubu su velike emocije, ja sam veliki navijač Vojvodine i to moje okruženje zna i zato i svi znaju šta želim ovom klubu. Ja sam čovek i vojnik Vojvodine i kada je tako, onda se ne bira momenat kada da ti stigne poziv. Ja sam uvek bio spreman za Vošu. Neki drugi klub bih u ovakvim okolnostima možda i odbio, ali Vojvodinu nisam mogao ni želeo. Mogu da vam obećam da će svaki igrač dati maksimum i da ću ja biti ponosan na ekipu. Navijače želim da pozovem da budu vetar u leđa i da budu podrška igračima. Samo svim snagama možemo da dođemo do uspeha. Treba da zbijemo redove i da idemo samo ka napred. Vojvodina ima mnogo kvaliteta u ekipi i ona nije zaslužila da ovako gubi utakmice. Želim da se zahvalim prethodnom treneru koji je ostavio jaku i spremnu ekipu i da mu poželim sve najbolje u nastavku karijere. Pokušaćemo da popravimo efikasnost, jer ova ekipa mora da daje dva gola po utakmici. To je moj stil, negde to uspem, negde ne, a sa ovim timom sam siguran da mogu. Igraćemo maksimalno ofanzivno, koliko god budemo mogli, ali to će zavisiti i od protivnika. Mi moramo da igramo efikasniji fudbal i da se više orijentišemo na našu igru, a ne na igru protivnika. Uvažićemo svakog rivala, ali hoćemo da mislimo na sebe. Kao trener nikada nisam gledao u retrovizor i onog ko je iza mene, već da stignem i pobedim onog prvog ispred, a onda i sledećeg. Verujem čvrsto u svoju filozofiju i nadam se da ću uspeti da sprovedem u delo sve što sam zacrtao. Najpre želim da kroz naše prvenstvo ili Kup Srbije obezbedimo nastup u Evropi, a onda idemo korak po korak. Želim da Vojvodinu napravim takvu da igrači žele da dođu da igraju za nas i da oni koji su ovde ne požele nikada da odu. Siguran sam da bismo nakon toga bili i spremni da igramo i evropske utakmice u grupnoj fazi.’’

Ekipa Vojvodine će se u predstojećem 28. kolu na svom stadionu sastati sa ekipom Čukaričkog, a meč je zakazan za subotu 19. mart, sa početkom u 18:00 časova.

FOTO: FK Vojvodina