Milanovački Metalac u okviru 27. kola Linglong Tire Super lige Srbije na svom stadionu dočekuje goste iz Beograda, ekipu Crvene zvezde.

Šef stručnog štaba domaćeg tima Milija Žižić ističe da ovaj meč vidi kao veliki izazov, da je potrebno odigrati na gornjoj  granici mogućnosti, kao i da je za povoljan rezultat neophodno iskoristiti ukazane prilike:

’’Izuzetno vrednujemo šta Zvezda radi, i u domaćem prvenstvu i u Evropi, bez obzira na poraz u Škotskoj koji je sada iza njih. Takođe, svestan sam da su naša uloga i situacija na tabeli takve da, ne samo Zvezdi, koja igra izuzetno kvalitetno, već bilo kome, ne možemo pretiti, niti ulaziti u uloge favorita. Ako smo rangirani kako smo rangirani, i nemamo takvu ulogu, iako smo zbog toga rasterećeni, svakako nismo rasterećeni od jedne potrebe i obaveze da pokažemo i dokažemo pre svega sebi, a onda i ostalima, da smo karakterni ljudi, da znamo da igramo fudbal, da imamo čast i dostojanstvo. Tako ćemo se ponašati i u ponedeljak. Tu utakmicu vidim kao najveći izazov, kao šansu i lepu priliku da prikupimo samopouzdanje za sve ono što nas čeka u nastavku šampionata. Prvi i osnovni uslov da iskoristimo šansu, ako nam se ona otvori, jeste da budemo na gornjoj granici svojih mogućnosti. Ako je budemo na taj način zaslužili, onda ćemo, potpuno sam siguran, znati i da je iskoristimo.’’

Meč 27. kola Linglong Tire Super lige Srbije između Metalca i Crvene zvezde igra se u ponedeljak 14. marta 2022. godine, sa početkom u 15:55 časova.

FOTO: FK Metalac