Niški Radnički u okviru 26. kola Linglong Tire Super lige Srbije na svom stadionu dočekuje goste iz Lazarevca, ekipu Kolubare.

Šef stručnog štaba domaćeg tima Radoslav Batak ističe da protivnik zaslužuje veliki respekt i da je reč o direktnom rivalu u borbi za željeni plasman na tabeli:

’’Jako bitna utakmica je ispred nas, svi je željno iščekujemo i nadamo se da će nam ona doneti prvi prolećni trijumf. Dugo nismo izgubili, što je dobro, ali dugo nismo ni pobedili i verujemo da ćemo sada uspeti u tome i osvojiti mnogo važne bodove u našoj borbi. Kolubara nam je direktni rival i to povećava značaj ovog susreta. Naš rival je igrama u poslednje vreme pokazao ozbiljan kvalitet. To je čvrsta i dobro organizovana ekipa. Imaju dobre pojedince, ističe se naš bivši igrač Đuranović, a u prošlom kolu su pobedili Vojvodinu 1:0 i odigrali odličan meč. To je ekipa za respekt, ali ja se nadam i verujem da mi shvatamo koliko smo mi kvalitetni i koliko nam ovaj duel znači. Igrači su svesni da su blizu ulaska u seriju pobeda, ali da bi to ostvarili moramo u pojedinim segmentima biti još hrabriji i samouvereniji. Ubeđen sam da ćemo to pokazati već protiv Kolubare. U Lazarevcu smo sa njima odigrali odličnu utakmicu, obe ekipe su pokazale tada mnogo, a mi smo bili dobri, efikasni i odneli smo tri boda. Sličan meč očekujem i sada. Biće to najverovatnije otvorena borba. Mi igramo kući i napašćemo ih, dok oni nisu ekipa koja se zatvara i strogo brani. Pejović ima nagomilane žute kartone i moraće da preskoči ovaj susret. Njegov uticaj na našu igru je ogroman, ali mi imamo ’’dugačku’’ klupu i smatram da ćemo naći rešenje za tu poziciju na sredini terena. Kamerunac Jamkam je protiv Crvene zvezde u Kupu Srbije pokazao da može kvalitetno da odgovori zadacima u veznom redu, iako je defanzivac, tu je i Arsić, ali imamo i još nekoliko opcija. Svi ostali su spremni, izuzev na duže vreme odsutnog Škrbića, pa ćemo Kolubari suprotstaviti sastav za koji mislimo da će nam doneti tri boda.’’

Meč 26. kola Linglong Tire Super lige Srbije između Radničkog iz Niša i Kolubare igra se u ponedeljak 07. marta 2022. godine, sa početkom u 18:00 časova.

FOTO: FK Radnički Niš