Derbi meč 26. kola Linglong Tire Super lige Srbije na svom stadionu dočekuje goste iz Gornjeg Milanovca, ekipu Metalca. Biće to duel dva tima koji vode grčevitu borbu za opstanak u kojoj je svaki bod važan pa treba očekivati izuzetno zanimljivu i borbenu utakmicu.

Šef stručnog štaba domaćeg tima Nenad Lalatović govorio je sa puno respekta o Milanovčanima, ali i istakao da veruje u svoj tim i osvajanje novih bodova:

’’Metalac je ekipa koja, po mom skromnom mišljenju, ima kvalitet za gornji deo tabele i prosto mi je neshvatljivo kako su oni došli u situaciju da se bore za opstanak u ligi. To je skup dobrih i školovanih igrača. Mnogi od njih su prošli fudbalsku školu Partizana, a ima i povratnika iz inostranstva, kao što je njihov najbolji igrač Prestiž, koji je igrao u Saudijskoj Arabiji u periodu kada sam ja tamo radio kao trener. Svakako da nas očekuje možda i najteža utakmica u prolećnom delu takmičenja protiv, ponavljam, izuzetno kvalitetnog rivala, ali ja verujem u moj tim i nadam se osvajanju važnih bodova. Moram reći da je atmosfera u ekipi fenomenalna, da igrači sjajno rade na treninzima i da su svi spremni da pruže svoj maksimum u ponedeljak.’’

Šef stručnog štaba gostujućeg tima Milija Žižić istakao je da očekuje tvrd i uzbudljiv duel dve ekipe koje imaju različite koncepte:

’’Mi jesmo blizu, ali to su dva kluba sa sasvim drugačijom koncepcijom. Radnički se opredelio za siguran, iskusan tim, a Metalac za razvojni fudbal sa više mladih igrača, to je poznato. Ali, mi hoćemo da se takmičimo sa najboljima i kao takvi među najboljima da ostanemo. Iako se ne čini, malo je utakmica i prostora do podvlačenja crte. Svakako će u Kragujevcu biti teško, ali i uzbudljivo, zbog svih karakteristika koje prate ovaj duel, pa očekujem i dosta publike. Metalac zna kako je sa Radničkim, više puta je od međusobnih ishoda zavisio status oba kluba u prošlosti, zato očekujem tvrd meč.’’

Derbi susret 26. kola Linglong Tire Super lige Srbije između Radničkog 1923 i Metalca igra se u ponedeljak 07. marta 2022. godine, sa početkom u 14:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na TV Arena sport 1 Premium.

FOTO: FK Metalac